Söz konusu “kalabalık şehirlerde yaşayan yalnız bireyler için ideal araba” olduğu zaman Smart’ın modelleri üzerine araba tanınmaz! Otomobil sektörünün ortak kabulü olan bu gerçek, Paris Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkan yeni konseptle beraber bir kez daha teyit edilmiş oldu.

Smart Forease adı verilen küçük, çizgi filmden fırlamış gibi duran iki koltuklu bu üstü açık araba tamamen elektrikten güç alıyor.

Yeni modelle alakalı Smart’tan yapılan açıklamada arabanın “speedster” segmentinde olduğu, Smart EQ Fortwo Cabrio modelinden uyarlandığı belirtildi. Aracın ön camının çok kısa olması ise Smart’a göre Forease’in havayı daha iyi yarabilmesini sağlamak için yapılan bir tercih.

Hem iç, hem de dış tarafta mat gri ve yeşil renklerin harmanlandığı Forease’in kapı kolları kapıya gömülü bir tasarıma sahip. Yüksek manevra ve hareket kabiliyeti olan modelin içinde çoğunlukla yeşil renk hakim. Ön konsol ve gösterge tasarımlarıyla oldukça cesur gözüken araba henüz konsept aşamasında. Ancak halihazırda üretilen standart Smart EQ Fortwo Cabrio‘nun üzerine geliştirildiği için seri üretime girmesi pek de zor olmayacağa benziyor.

Teknik özellikleri bilinmezliğini koruyor

Geleceğin fosil yakıtlı değil, elektrikli otomobillerde olduğu artık herkesin kabulü. Zaten Smart da ABD’de sattığı modellerde geçen yıldan bu yana benzinli motor kullanmamaya başlamıştı. Sadece Avrupa’da satışa çıkması beklenen Forease’in şarj kapasitesi, ulaşabileceği menzil ve maksimum hız gibi teknik bilgiler ise halen açıklanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version