Sony ile Honda’nın ortak bir araç üretecekleri kimin aklına gelirdi. Fakat değişen otomotiv sektörü bu ortaklığın da ortaya çıkmasını sağladı. Net olarak otomotiv sektörüne girmek isteyen ve konsept elektrikli modeller için tanıtım yapan Sony, bu alanda ortak olan Honda’yı seçmişti. İki dev ortak bir oluşum kurarak bunun da adını Sony Honda Mobility olarak açıklamıştı.

İki firmanın ortaklığının resmiyet kazanmasından sonra merak edilen tek bir şey kalmıştı. O da yeni kuruluşun ilk aracının ne zaman piyasadaki yerini alacağı. Bu zamana kadar konu hakkında herhangi bir bilgi yoktu ama sonunda ortaklığın ilk meyvelerinin ne zaman sunulacağı ortaya çıktı.

Sony Honda Mobility’nin İlk Aracı 2026 Yılında Geliyor

Yeni kuruluş için geçtiğimiz saatlerde yeni bir video yayınlandı. Sony Honda Mobility tarafından yayınlanan videoda ilk aracın 4 Ocak 2023 CES fuarı kapsamında duyurulacağı ortaya konuldu.

Honda ile Sony ortaklığı ile hazırlanan yeni araç, çok yakında resmen ortaya çıkmış olacak. Videoda araç için herhangi bir detay yok. Sadece gölgeler içerisinde bir araç gözüküyor ama aracın tasarım detayları konusunda hiçbir bilgi yok.

Sony ve Honda’nın ortak hazırlayacağı ilk araç yakın zamanda resmen tanıtılacak ama aracın satışa çıkışı hemen gerçekleşmeyecek. Bu da projenin kötü haberi olsun. Elde edilen son bilgilere göre yeni araç 2026 yılında piyasadaki yerini alacak.

İlk olarak ABD genelinde satışa çıktığını göreceğimiz aracın, yine aynı yıl içerisinde Japonya’da da satışa sunulması söz konusu olacak. Planlar böyle gidecek olursak yaklaşık 4 sene sonra ortaklığın ilk araçları satın alınabiliyor olacak.

Tabii ki araçların Avrupa pazarına ne zaman geleceği de önemli. Burada yeni aracın nitelikleri de önemli olacak. Sevilen bir araç sunulacak olursa, kısa süre içerisinde Avrupa pazarında da yer alır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version