Subaru bugüne dek çıkışı merakla beklenen 2019 model yeni SUV modeli Ascent’in üretimine start verdi. Japonya menşeli otomobil üreticisinin üç sütunlu yeni aracı ABD’nin Indiana eyaletine bağlı Lafayette fabrikasında üretim bandından inmeye başlayacak.

Araç için dev bütçe ayrıldı

Halihazırda Lafayette’deki fabrikada Ascent’in yanı sıra Outback, Legacy ve Impreza modelleri üretiliyor. Bu yüzden Ascent için yeni bir üretim bandı açmak ciddi bir yatırım bütçesi gerektirdi. Ekipman ve benzeri yatırımlara 140 milyon dolar bütçe ayıran Subaru, aynı zamanda 200 işçiye istihdam sağlamış da oldu.

Subaru’nun mevcut model gamının yıldızı olması planlanan 2019 Ascent, geniş iç hacmiyle öne çıkıyor. Bundan birkaç yıl önce konsept çizimleri gün yüzüne çıkan model, geçtiğimiz sene Kasım ayında tanıtılmıştı. Üretimi ise ancak şimdilerde gerçekleştiriliyor.

Malum olduğu üzere Subaru’nun tüm araçlarında dört çeker (AWD) opsiyonel değil, standart olarak sunuluyor. 7 ve 8 koltuklu tasarım seçeneklerine sahip olan yeni Ascent’tin arka kapıları 75 dereceye kadar açılabiliyor.

Üstün güvenlik önlemlerine sahip

Apple CarPlay ve Android Auto desteğinin de standart olarak sunulduğu modelin araç içi eğlence sisteminde 6.5 inçlik dokunmatik ekran yer alıyor.

Üç bölgeli klima kontrolüne ev sahipliği yapan araçta Subaru’nun EyeSight isimli sürüş yardımcı teknolojisi de mevcut. Adaptif hız sabitleme, şerit takip sistemi, otomatik çarpışma öncesi fren sistemi ise cabası.

Yılın ortalarına doğru satışa sunulması planlanan aracın fiyatı $34,145 olarak belirtiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version