Yeni Subaru Forester modelinin yalnızca CVT şanzıman seçeneğiyle müşterilerin beğenisine sunulması bekleniyor. Keza Japonya menşeli otomotiv üreticisi, satışını gerçekleştirdiği araçların en fazla yüzde 3 ila 5’lik bir kısmının manuel vitesli olduğunu da açıkladı. Zaten tüm dünya genelinde manuel vitese olan ilgi giderek azalıyorken, Subaru’nun bundan etkilenmemesini beklemek akıllıca olmazdı.

Şimdilerdeyse Subaru’nun yeni modellerinde manuel şanzımanı pek de tercih etmeyeceği konuşuluyor. Bunun en büyük sebebi, sürüş yardımcısı sistemi Eyesight ile manuel vitesin uyumlu çalışmıyor oluşu. Ancak Subaru, yeni nesil performans aracı WRX’te manuel vitesten vazgeçmeyeceğini de açıklamış bulunuyor.

Yeni WRX hibrid motor seçeneğiyle geliyor!

Her geçen gün hükümetler tarafından daha da sıkılaştırılan emisyon kurallarına ayak uydurabilmesi için hibrid güç ünitesiyle satışa sunulması beklenen yeni WRX, manuel vitesten vazgeçmeyen performans tutkunlarının beğenisine sunulacak.

Subaru CEO’su açıklama yaptı

Subaru Kuzey Amerika‘nın CEO’su Tom Doll, 2018 New York Otomobil Fuarı kapsamında Drive dergisine verdiği demeçte “WRX gibi performans odaklı modellerimizde manuel şanzımandan vazgeçmiş değiliz, yalnızca Forester bu gruba dahil değil” dedi.

Yeni hibrid sistemi, aynı zamanda Subaru’nun WRX’te meşhur AWD çekiş sistemini aynen koruyacağı anlamına da geliyor. 2020 yılında görücüye çıkması beklenen WRX’te 2.0 litrelik turbo boxer motorun yer alması bekleniyor. Bu motor yalnızca ön akse güç verirken, elektrikli bir diğer motor da arka tekerleğe güç aktarımı sağlayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version