Fiat köklü yeniliklere gittiği 2019 model 500X modelinin ABD’de satılacak versiyonunu nihayet tanıttı. Los Angeles’te düzenlenen etkinlikte tanıtımı gerçekleştirilen araba sürekli dört çeker (AWD) olacak. Avrupa’da tanıtılan 500X’ten ciddi manada farklı olan modelde yeni geliştirilen 1.3 litrelik motor yer alıyor.

Bugüne dek sadece üç adet benzinli motor seçeneğiyle ABD genelinde satışa çıkan 500X’in yeni modelinde artık 1.3 litrelik direkt enjeksiyonlu ve turboşarjlı benzinli motor standart olarak yer alacak. Bu motor da 177 beygir güç üretecek. Avrupalı 1.3 veya 1.4 litrelik motorlardan daha fazla güç üreten 1.3 litrelik yeni motor, halihazırda kullanılan 2.4 litrelik Tigershark motorunun 180 beygirlik gücüyle yarışacak kadar performanslı.

Üstün teknolojiye sahip bir motor

FCA’nın yeni MultiAir valf teknolojisiyle donatılan motor çok daha gelişmiş güç ve yakıt verimliliği vadinde bulunurken, dört silindirin start-stop teknolojisini desteklediğini de not düşmekte fayda var.

Amerikan müşterilerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda manuel vites seçeneği sunulmayan, sadece dokuz ileri tamamen elektronik otomatik şanzımana ev sahipliği yapan 500X’in üç farklı sürüş modu olacak: Auto, Sport ve Traction +.

Geri kalan her şey benzer

Bunun dışında 500X’in dış görünümü önceki modellerle hemen hemen aynı gözüküyor. Tek fark, artık çizgiler daha keskin. Yeni LED ön far ve arka stop lambaları, baştan aşağıya yeniden tasarlanan ön ve arka ızgaralar ise cabası.

Yeni 500X’in baz versiyonu ABD’de 25 bin 785 dolar ücretle satışa sunulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version