Gelenekler bağlayıcıdır. Durum böyle olunca Suzuki'nin, SJ'den çok uzun zaman sonra ve son Ignis'in 8 yıl ardından yeniden sevimli bir küçük SUV üretmesi şaşırtıcı değil. Sadece 3.70 m uzunluğa sahip olan yeni Ignis, Avrupa pazarlarında 2017 başında 11 bin 900 Euro'dan başlayan fiyatlarla piyasaya çıkacak. Club (13.500 Euro) ve üzeri donanım seviyelerinde Ignis, oldukça renkli bir iç mekana sahip. Onun için gerçekten de mikro-SUV diyebiliriz, çünkü sürücü koltuğunun ayak bölgesinden yüksekliği 29 cm'ye çıkabiliyor ve SUV dünyasının daha büyük temsilcileri bile bu konuda daha fazlasını sunamıyor. 180 mm olarak ölçtüğümüz zeminden yükseklik ise Ignis'in asfalt dışı bozuk zeminlerde de ilerleyebileceğini gösteriyor.

1.2 lt'lik benzinli motor devir çevirmeyi gerektirse de, 4000 d/d'den itibaren sesleri neredeyse Alfa motorlarını hatırlatan bir çekiciliğe bürünüyor. Hassas vites geçişleri sunan 5 ileri manuel şanzıman, neredeyse fazla sert olan süspansiyon ve direkt çalışan elektromekanik direksiyon da "sportif" olarak değerlendirmeyi hak ediyor. Aracın kalanıyla uyumsuz derecede yumuşak olan koltuklar ise sportif karaktere uymayan tek özellik. 

Sadece 9.4 m'lik dönüş çapı, karmaşık İtalya trafiğinde bile rahat etmenizi sağlıyor. Neredeyse hissel bir kullanım sunan ve derli toplu mönülere sahip olan navigasyon (Bosch) sisteminin tek eksiği ise hız limitlerini göstermemesi. Kumanda konseptinin kalanı ise Japon izleri taşıyor: Araçta bir tane bile çevirmeli düğme/şalter yok.

Marş motoru-alternatöre sahip yumuşak hibrid versiyon sadece önden çekişli olarak satın alınabiliyor. Suzuki'nin açıklamasına göre bu versiyon, 100 km'de 0.3 lt'lik tasarruf sağlıyor. Almanya yakıt fiyatlarıyla bir hesaplama yapıldığında, yani 1 litre benzinin fiyatı 1.25 Euro olarak alındığında, yumuşak hibrid versiyon için ödenecek 800 Euro farkı çıkarabilmek için 210 bin kilometreden fazla yol yapmak gerekiyor. Yani pek de mantıklı bir seçenek gibi görünmüyor.

Kaynak: Auto SHOW    

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version