İkinci nesil Acura RLX olarak tanıtılan araçta, tasarımsal anlamda ciddi şekilde değişmeler bulunuyor ve araçta bazı yeni donanımlar mevcut. İşte sizler için araştırdığımız tüm detaylar..

Bilindiği üzere Acura, Honda’nın Kanada, ABD ve Hong Kong gibi ülkelere sunduğu premium markası olarak anılıyor. Bmw 5 serisi,  Hodna Legend, Mercedes E Serisi, Jaguar serisi gibi rakipleri bulunan Acura, 2017 yılının sonları yaklaşırken kasa değişikliğine gitti. Full led farları ve aynı zamanda daha keskin dış hatları, araca ilk baktığımız zaman gözümüze çarpıyor.

SON TEKNOLOJİ HİBRİT ARAÇLAR ARASINDA YER ALIYOR

Fakat yeni modelde, kullanılan motor değişmedi. 3.5 litre hacimli V6 benzinli motor, 2018 kasasında da kullanılmaya devam ediliyor. Bu motora, 1.3 kWh lityum iyon batarya destek veriyor. Total olarak 377 beygir gücünde olan bu araç, 462 nM tork üretebiliyor. Sonuç olarak Japonların yeni hibrit premium arabası olduğunu da söyleyebiliriz. Bu araçta 10 ileri otomatik bir şanzıman görev yapıyor. Diğer yandan 4×4 çekişli olan bu araç için, sadece hibrit modeli zorunlu tutulmuyor. Yine aynı motor hacmine sahip, 310 beygir gücünde ve 369 nM tork üretebilen, 7 ileri şaNzımanla beraber alınabiliyor.

HEM ÇEVRECİ, HEM DE SON TEKNOLOJİ

2018 Model Acura RLX, lükX bir araç olmasıyla beraber çevreci konumunda da yer alıyor.  Adaptif hız sabitleme sistemi, şerit takip ve uyarı asistanı, , ileri çarpışma uyarı özelliği, yol işaretlerini algılama ve uyarı sistemi, otomatik acil frenleme sistemi gibi donanımları da içerisinde barındıran bir araç. Kısacası 2018 Model Acura RLX, istenileni tamamen vermiş diyebiliriz. Fakat motor ve kokpit olarak, diğer rakiplerine göre biraz zayıf kalıyor. Avrupalı rekabet ettiği diğer modellerde birçok motor seçeneğinin alıcılara sunulması ve gösterge panelinde tamamen dijitale geçiş yapıp, daha ufak yolcu kabini sunmaları, bu araç için düşündürücü noktalardan bir tanesi.

Bu otomobil aslında ülkemizde satışa sunulmayacağı için, bizleri pek de ilgilendirmiyor. Yine de bu aracı merak eden okuyucularımız varsa, verilen net tarih kasım 2017. Abd, Çin ve Kanada gibi ülkelerde 2018 yılının başlarında satılmaya başlanacak. Her ne kadar rakiplerine göre zayıf kalan bir araç olsa da, son derece teknolojik özelliklere sahip bir araç.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version