Chengdu Motor Show gündeme geldiği an, Çinli otomotiv markalarından yeni araçları beklemeye başladık. Bu konuda ilk adımı ise Çinli üretici Tank attı. Markanın adıyla beraber anılan Tank 500 modelini tanıttı. Oldukça geniş olan araç, dev SUV modelleri için yeni bir temsilci gibi gözüküyor.

Aracın tasarımı gerçekten ihtişamlı. Buna karşın iç hacmi de çok alışkın olmadığımız şekilde geniş. Peki Çinli marka neler sunmuş?

Tank 500 Özellikleri ve Tasarımsal Ayrıntıları

Aracın ön kısmında pickup modellerinde sık sık gördüğümüz bir ızgara yapısı benimsenmiş. Kademe kademe bir hayli geniş olan ızgara, metal bir çerçeveyle de desteklenmiş ve aracı çok kaslı gösteriyor.

Bu tasarımı destekleyen tavan rayları, yan kromaj destekleri derken araç resmen bir tank kadar heybetli bir hale gelmiş durumda.

Dışarıda bu derece heybetli olan araç, içeride de bu derece heybetli bir şekilde gözüküyor. Öyle ki iç kısımda dev ekranların hükümdarlık kurduğunu görüyoruz.

Orta konsolda son derece lüks 12.3 inçlik bir multimedya ekranı ve yan kısımda da 14.6 inçlik bir dijital gösterge alanı var. Tam boy ekran yapısına benzer bir yapı verilmeye çalışılmış.

Tank 500 böyle bakıldığı zaman çok lüks bir araç gibi duruyor. Zaten döşemeler ve vites kontrol kısmındaki teknolojilere baktığınızda bunu anlıyorsunuz.

Tank 500 Motor Seçenekleri

Tabii ki böyle bir kasayı taşımak ve performans vermek adına motor konusunda da iddialı bir seçim yapılmış. 4X4 destekli araç, 3.0 L turboşarjlı bir V6 motorla geliyor.

Motor 353 beygir güç değerine sahip ve 500 Nm değerinde de tork üretiyor. Performanslı olacağını da anladığımız aracın fiyatı ise açıklanmadı. Ama düşük değil orası kesin. Çünkü lüks ve güçlü bir araç.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version