Jaguar, spor otomobil modeli F-Type’ın önümüzdeki sene görücüye çıkması planlanan versiyonuna ait görüntüleri ve teknik detayları kamuoyuyla paylaştı. 2021 model araç Jaguar mühendislerinin tabiriyle daha saf, tarz sahibi ve iddialı bir görünüme kavuşmuş durumda.

Tamamen yenilenen kaputu, yanlara doğru genişleyen ızgarası ve özgün ön tampon tasarımıyla “Ben de varım” diyen F-2021 F-Type‘ta yeni süper ince LED farların varlığı da dikkatli gözlerden kaçmıyor.

Dört, altı ve sekiz olmak üzere 3 farklı silindirli motor seçeneğiyle geniş müşteri kitlelerine hitap etmeyi amaçlayan Jaguar mühendisleri tüm varyasyonlarda aynı 8 ileri otomatik şanzımana yer verecekler. Direksiyonun arkasındaki F1 vites kulakçıklarını kullanabilmek de mümkün olacak.

Motor seçenekleri belli oldu bile

Buna göre dört silindirli turbo motorlu baz versiyon 296 beygir güç üretecek. Aracın arkasında ise tam merkeze konumlandırılmış tek bir egzoz çıkışı yer alacak. Süperşarjlı V6 motor opsiyonunda ise araçtan 380 beygirlik bir performans alınabilecek ve iki büyük egzoz ucu arka tamponda konumlanacak.

En üst paket olan R versiyonunda ise yine süperşarjlı, ancak bu sefer V8 ve 575 beygirlik muhteşem bir motor bizleri karşılayacak. Bu versiyonda ise 3 ayrı egzoz çıkışı tercih edilmiş.

Fiyatı belli değil

Fiyatı henüz açıklanmayan aracın Apple CarPlay ve Android Auto‘yu standart olarak destekleyeceği biliniyor. 16 yeni renk seçeneğine ev sahipliği yapmasının yanı sıra 0’dan 100 km/s’ye sadece 5.4 saniyede çıkabilmesi, 2021 F-Type‘tan beklentileri yükseltiyor doğrusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version