Tata’nın H5X isimli konsept SUV’u kıvrımlı hatları, ince far ve stopları, devasa hava girişiyle sportif ve dinamik bir tasarım sunuyor.

Land Rover Discovery Sport ve Jaguar E-Pace modellerinde bulunan D8 platformu üzerinde geliştirilen bu araçta Tata’nın yeni tasarım dili yer alıyor.

Optimal Modular Efficient Global Advanced (OMEGA) isimli yeni tasarım felsefesi, ilk kez bu konseptte sergilendi.

Aracın iç mekanında ise yeni nesil multimedya sisteminin yer aldığı belirtiliyor.

Tata H5X Çok İddialı!

Tata, geliştirme aşamasında pek çok testten geçen bu konseptin konfor, performans ve dayanıklılık konusunda oldukça iddialı olduğunu söylüyor.

2,0 litrelik dizel motora sahip olan H5X’in uzunluğu 4575 mm, genişliği 1960 mm, yüksekliği 1686 mm ve dingil mesafesi ise 2740 mm.

Konsept aracın boyutları da aynı platformun kullanıldığı Land Rover Discovery Sport’a oldukça yakın.

İddialı Hatchback

Hindistan halkının daha modern ve teknolojik otomobiller kullanmasını isteyen Tata’nın geliştirdiği 45X isimli kompakt sınıf hatchback modeli çift rengi, LED’li farları ve LED’li stop lambalarıyla dinamik bir görünüm sunarken krom kaplı parçalarıyla da oldukça iddialı görünüyor.

1451 mm yüksekliğindeki Tata 45X konsepti 4253 metre boyunda ve 1850 mm genişliğinde. 2630 mm dingil mesafesi olan araç, kısaca Audi A3’e yakın boyutlara sahip. Bu araçta yeni nesil multimedya sisteminin olduğu belirtiliyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version