İngiliz lüks otomobil üreticisi Jaguar en son hafifçe makyajlanan XE spor sedan modelini görücüye çıkarmıştı. Bu modelin iç dizaynı daha modern bir görünüm kazanırken yeni nesil teknolojilere ev sahipliği yapar hale gelmişti, ancak V6 ve dizel motor seçenekleri ise iptal edilmişti.

Bu durum aynı şeyin yenilenen 2019 Jaguar F-Pace‘te de karşımıza çıkacağı beklentisini oluşturmuştu, ancak beklenen olmadı ve araç çok hafif değişikliklerle birlikte yeniden müşterilerin beğenisine sunuldu.

Yeni nesil teknolojilerle donatıldı

Kabin içinde ufak tefek dokunuşların gerçekleştirildiği arabada hem dört silindirli dizel, hem de süperşarjlı V6 motor seçeneği korunmuş bulunuyor. Dış görünüm tarafında pek bir değişiklik olmasa da 2019 F-Pace‘in teknolojik güncellemeler noktasında ciddi mesafe kat ettiği söylenebilir.

Üretim bandından yeni inen F-Pace‘lerin araç içi eğlence sistemleri artık 10 inç büyüklüğünde olacak. Sistemde kullanılan güncellenmiş grafikler ise elektrikli I-Pace modelinden ödünç alınmış. Apple CarPlay ve Android Auto desteği de ekstra ücret karşılığında, opsiyonel olarak kullanılabiliyor.

Fiyat artışı kaçınılmazdı

Kör nokta görüntüleme, adaptif hız sabitleme ve şerit ortalama gibi aracı “yarı otonom” seviyesine çıkaracak üstün teknolojilerin de yer aldığı 2019 F-Pace‘in fiyatının artması bekleniyordu, nitekim beklenen de oldu.

Buna göre 25t dört silindirli F-Pace’in fiyatı 2 bin 735 dolar artarak 45 bin 825 dolara çıktı. Dizel motorlu 20d’nin fiyatı ise 2 bin 475 dolar artışla 49 bin 775‘e yükselmiş bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version