Uzun zamandır beklenen ve merak edilen teslanın pick-up’ı Cbybertruck tanıtıldı. Tesla’nın tasarımını ve üretimini yaptığı Cybertruck, Blae Runner (Bıçak Sırtı) isimli filmlerden fırlamış gibi.  Cybertruck Elon Musk’ın üstünde çalıştığı bir proje Musk zaten bu projeyi 2012 de açılamıştı.  Sıra dışı tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken Cybertruck neler sunuyor?

Geçtiğimiz mart ayında Tesla Cybertruck’ın tasarım olarak çoğu insanın zevkine uygun olmayacağı ve fütüristik tasarımla geleceği konuşuluyordu, aynen bu şekilde de oldu.

Tesla, bir süredir dillendirilen yeni “Cybertruck” modelini düzenlenen bir etkinlikte tanıttı. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen lansmanda şirket CEO’su Elon Musk, insanlığın sürdürülebilir enerjiye ihtiyaçlarının olduğunu bir kez daha vurguladı. Zaten tahmin edilebileceği üzere Cybertruck da, elektrik motoruna sahip olan bir canavar.

Tesla’nın yeni pickup’ı, zırhlı bir yapıya sahip. Aracın dış aksamı sert paslanmaz çelik. Ayrıca aracın camları da güçlendirilmiş ve dayanıklı.

Hatta Musk, aracın camlarını test edebilmek için bir de test yaptı. Elindeki demir bilyeyi fırlatan Elon Musk, beklemediği bir sonuçla karşılaştı. Aracın camları dağılmasa da zarar gördü. Musk camın kırılmaması gerektiğini, bu testin başarısız olduğunu belirtti.

Tesla’nın sıra dışı tasarıma sahip olan bu aracı 250 mil, 300 mil ve 500 mil olmak üzere üç farklı menzil seçeneği ile geliyor. Bunu KM’ye çevirdiğimizde 400 KM ile 800 KM arasında bir menzil sunulduğu belirtiliyor.

Elektrikli araç sektöründe pickup’lar geri planda kalmış gibi görünse de, işlerin değişmesine sadece birkaç yıl var. Elektrikli Ford F-150 yeteneklerini sergilemeye başlarken, General Motors ilk elektrikli pickup modelini 2021 yılında piyasaya süreceğini açıkladı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version