Japon otomobil devi Toyota önümüzdeki 5 yıl için elektrikli otomobil üretme planlarını ve izleyeceği yol haritasını kamuoyuyla paylaştı.

Her geçen gün baş döndürücü bir hızla gelişmeyi sürdüren elektrikli araç pazarında payını arttırmayı amaçlayan şirket bu doğrultuda tamamen elektrikli, plug-in hibrid ve hibrid modellerini peyderpey görücüye çıkarmayı amaçlıyor. Kurulacak yeni ortaklıklarla elektrikliye dönüşün ve son tüketici tarafından elektrikli otomobil satın alımın mümkün mertebe uyguna mal edilmesi de hedefler arasında yer alıyor.

Bilgi birikimi ve tecrübesi fazla

Malum olduğu üzere Toyota elektrikliye dönüş noktasında hayli idmanlı bir şirket. Prius modelini benzinli ve elektrikli olarak piyasaya süren, ardından hidrojen gazıyla çalışan ilk hücre yakıtlı otomobili Mirai ile çıkışını devam ettiren üreticinin diğer çoğu içten yanmalı modelinin de hibrid versiyonları mevcut.

Ancak sebebi bilinmeyen bir şekilde Toyota son yıllarda hızlanan elektrikli otomobil yarışında geri kaldı. Daha çok hibrid modellere ağırlık veren ve tamamen elektrikli model geliştirmeyen şirket, belki de geri kalmasını bu yanlış hamlesine borçlu. Son olarak ABD’de satışa sunduğu elektrikli ve pilli RAV4 ile bu durumu tersine döndürmeye çalışsa da Toyota’nın kat etmesi gereken hayli uzun bir mesafe olduğu söylenebilir. Özellikle de Tesla ve Chevrolet gibi rakiplerinin varlığı göz önünde bulundurulursa.

2025’te ibreyi döndürmeyi amaçlıyorlar

Toyota’nın son açıkladığı yol haritasına göre 2025’e gelindiğinde 4.5 milyondan fazla hibrid ve plug-in hibrid model satışı gerçekleştirilmiş olunacak. 1 milyon adet de elektrikli pilli ve hücre yakıtlı aracın satılmış olması hedefleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version