Toyota Corolla Sedan, ülkemizde tutulan modellerden bir tanesi. Bir dönem en çok satan araçlar listesinde yer alan ve üst üste birinci sırada yarışı tamamlayan araç, tıpkı diğer modellerdeki gibi sürekli de yenileniyor.

En son elektrikli versiyonları gündeme gelen araç şimdi ise önemli bir yenilik daha aldı. Bu kez Toyota Corolla Sedan için yeni bir motor seçeneği sunuldu. Avrupa emisyon değerlerini karşılamak adına sunulan yeni motor seçeneğinin avantajları da oldukça dikkat çekici.

Toyota Corolla Sedan için 1.5 Dynamic Force Motor

İlk olarak Türkiye’de üretilen modeller için kullanılacak olan yeni motor seçeneği, 1.5 litrelik bir motor olacak. Dynamic Force adı verilen motor, düşük yakıt tüketim değerine sahip ve diğer motor seçeneklerine göre çok daha çevreci olan bir motor seçeneği.

123 beygir güce sahip olan seri, tork kısmında ise 153 Nm tork değeri sunuyor. Otomatik CVT şanzıman ya da 6 ileri manuel şanzıman ile tercih edilebilecek olan motorun, 3 silindirli olduğunu da ekleyelim.

Hem daha küçük olacak hem de daha tasarruflu olacak olan seri CO2 salınımını %17 oranında düşürmeyi başarmış durumda. Zaten bu sayede de Avrupa emisyon değerlerinin altına düşüş sağlanıyor.

100 km için 5.6 ile 6.2 litre arası yakıt tüketim değerlerine sahip olan Toyota Corolla Sedan 1.5 Dynamic Force motor, şu an mevcut araçlarda yer alan 132 beygir gücünde olan 1.6 litrelik motorun yerine kullanılacak.

Tabii ki bu seçim aracın fiyatlarının da değişmesi demek oluyor ama fiyat ne düzeyde olacak bilemiyoruz. Düşüş mü olacak ya da yükseliş mi olacak belli değil. Kesin olan şey bu aracın da ülkemizde satılacağı.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version