Tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan otomobil üreticileri, yeni modeller tasarlayarak yaralarını sarmaya ve müşterileri yeniden araba satın almaya davet ediyorlar. Toyota da bu markaların arasında yer alıyor. Çok sevilen Yaris modelini baz alarak geliştirdiği yeni kompakt SUV modelini tanıtmasına ramak kalan şirket, salgına karşı önlem olarak fuar ve lansman gibi etkinliklerin engellenmesi sonucu planlarını ikinci bir tarihe erteledi.

2020 Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı, Toyota’nın son modelini tanıtmaya niyetlendiği ideal etkinlikti aslında. İstikrarlı bir şekilde büyüyen SUV model gamına dahil olması planlanan Yaris bazlı modelin ertelenmesi, merakla bekleyenlerde hayal kırıklığına yol açtı doğrusu.

Daha uzun ve geniş olacak

Yaris SUV modeli, tıpkı hatchback modelinde de kullanılan aynı GA-B platformu üzerine yükselecek. Ancak tahminler yerden 40 mm kadar daha yüksek olacağı yönünde. Keza beklendiği üzere Yaris bazlı SUV, standart Yaris’ten daha uzun ve geniş olacak. Ek olarak GA-B platformunun Toyota’ya yeni SUV’u sürekli dört çeker yapma imkânı verdiğini de belirtelim. Tabii bunu Toyota’nın seçmesi ve müşterilerin de istemesi gerekecek.

Aynı motor kullanılabilir

Küçük bir SUV olacağı için araçta Yaris’in standart 1.5 litrelik üç silindirli benzinli motorunun kullanılması söz konusu olabilir. CVT otomatik şanzıman veya altı ileri manuel vites seçeneklerinden birini müşteriler tercih edebilecekler. Keza Yaris’ten aşina olduğumuz hibrid sistemi SUV’da da karşımıza çıkabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version