Toyota Yaris Cross, sınıfının en iddialı modeli olarak geçtiğimiz aylarda tanıtılmış ve cross dünyasında yeni temsilcilerden biri olmayı başarmıştı. Ford Puma, yenilenmiş Nıssan Juke gibi rakiplerine karşı gelecek olan yeni serinin Kasım ayında satışa çıkacağı söylenmişti. Kasım ayına sayılı günler kala, aracın fiyatı da ortaya çıktı.

Satışlar ilk etapta Avustralya merkezli olacak ve ilk parti araçlar buraya gönderilecek. Her ne kadar ilk etapta satılacak bölge sınırlı olsa da fiyatlar için ilk bilgi de yine bu teslimatla beraber ortaya çıkmış oldu.

Toyota Yaris Cross Fiyatı ve Garanti Durumu

2 Kasım tarihinde teslimatları başlayacak olan aracın, başlangıç fiyatı 19.222 dolar olacak. Bu aracın rakiplerinden biraz daha yüksek bir aralıkla öne çıkacağını gösteriyor. Başlangıç fiyatı 19.222 dolar ama bir üst paket için fiyat artıyor.

Bir üst paket 21.358 dolar satış fiyatına sahip olacak. En üst paketli olan aracın fiyatı ise 23.495 dolar olarak açıklandı.

En yüksek pakette hibrit motor seçenekleri olduğunu da biliyoruz. Bunun için en yüksek paketin fiyatının biraz daha yüksek olması gayet normal gibi duruyor.

Aracın fiyatları gibi garanti durumu konusunda da bilgi paylaşıldı. Buna göre her Toyota Yaris Cross genel olarak 5 yıllık garanti süresine sahip olacak. Hibrit modellerde batarya garantisi 10 yıl ve araçların motor garantisi ise 7 yıl olacak.

Hem motor konusunda hem de batarya konusunda yeni araçların garanti süresi gayet iyi. Avrupa’da ve ülkemizde Toyota Yaris Cross modelinin ne zaman satışa çıkacağı ise hala netlik kazanmadı. İlk teslimatlar 2 Kasım tarihinde.

Pandemi sürecinden dolayı, aracın küresel pazarda yaygınlaşması biraz gecikecek gibi duruyor. Yeni yıla kadar araçların yaygınlaşması ve küresel pazarda çok daha fazla ülkede satışa çıkması bekleniyor ama dediğimiz gibi bunun için şu an bir zaman veremiyoruz.

Share.

3 yorum

  1. 19.222 dolar, rakiplerinden yüksek fiyataymış. 19.222 birime sıfır araba daha ne olsun? Türkiyedeki fiyatı 300 binden falan başlar orası ayrı.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version