İngiltere menşeli köklü motosiklet üreticisi Triumph, gelecekte daha da revaç bulacağı kesin kabul edilen elektrikli motosikletlerin hayata geçirilme sürecini hızlandırmak için düğmeye bastı. Üstelik şirket bu zorlu yolculukta tek başına olmayacak. Bu projeye de TE-1 adı verilmiş. Her ne kadar Triumph’un ilk elektrikli motosikleti için uygun bir isim gibi gözükse de, aslında sadece bir proje adı.

Çok sağlam ortaklarla yola çıktı

Triumph’a bu yolda eşlik edecek firmaların başında Williams İleri Mühendislik geliyor. Williams’ı Formula 1’den hatırlayanlarımız olacaktır mutlaka. Ortaklar listesinin devamında ise Warwick Üniversitesi‘nin yanı sıra Integral Motor da yerini almış bulunuyor.

TE-1 projesiyle amaçlanan tüm işbirlikçilerin bir araya gelerek bilgi paylaşımı yapması ve sadece iki yıl içinde elektrikli motosiklet için uygun bir güç ünitesi üretmesi. Yani ilk başta motor bloğunun üretilmesi hedefleniyor. Akabinde elektrikli motorun üretimine başlanacak.

Herkes kendi payına düşen görevi yerine getirecek

Projeye dahil olan Williams‘a verilen görev batarya üretimini gerçekleştirmek. Integral Motor isminden de anlaşılacağı üzere elektrikli motoru geliştirecek. Warwick Üniversitesi de bu alana ilişkin gelişmiş araştırma faaliyetlerinde bulunacak. Triumph’un vazifesi ise tasarımı halletmek ve diğer paydaşların ürettiği her şeyi bir araya getirmek.

Bakalım, Triumph da Livewire isimli elektrikli motosiklet modelini görücüye çıkaran Harley Davidson kadar ses getirecek ve başarılı bulunacak mı? Bunu ancak zaman içinde öğrenebileceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version