Ocak ayından itibaren kademeli olarak detaylarını paylaşıldığı ve ilk gösterimini geçtiğimiz Cenevre Otomobil Fuarı‘nda yaptığı hatchback model Toyota Yaris GRMN, resmi satışlarının başlamasının öncesinde sisli perdelerini de geride bırakarak Frankfurt Otomobil Fuar’ında yerini aldı.

Toyota Yaris GRMN Tasarım ve Teknik Özellikler

Tasarımıyla ve donanım ile özellikleri geçtiğimiz dönemde büyük oranda belli olan Yaris GRMN, fuar kapsamında fiyat ve tüm teknik bilgileriyle trafiğe çıkmadan evvel bekleyenlerinin akıllarındaki tüm soru işaretlerini giderdi. Aracın Gazoo Racing imzasıyla geliştirildiği ve 205 beygir olarak iddia edilen güç değeri 209 beygir olarak resmiyet kazanırken tork değeri 250 Nm olarak verilere yansıdı.

Güç ünitesinde turbo beslemeye sahip 1.8 litrelik hacimli motorun görev yaptığı Yaris GRMN resmiyet kazanan güç değerlerini altı ileri değerli şanzıman ve önden çekişli bir piyasada yerini bulacak. Yaris GRMN’in 0’dan 100 km’ye hızlanmasını 6,3 saniyede tamamlayabildiği açıklanan aracın erişebildiği maksimum sürat değeriyse 230 km/s.

https://www.youtube.com/watch?v=6a0Emdrsw1Y

Ford Fiesta ST’den Daha Hızlı!

Yaris GRMN’in bu bu sayede yeni Fiesta ST’in bir adım ilerisinde olduğunu göstermiş oldu. Kullanıcıların arabayı satın alırken inceleyeceği katalogda ilk bakacakları teknik detayları ile oldukça iddialı olduğunu gösteriyor. Yaris GRMN’i rakipleri karşısında en öne konumlandıran özelliğiyse güç/ağırlık oranı. Toplam ağırlık değeri 1.134 kilogram olarak paylaşılan araç bu değeriyle sınıfının en iyi güç/ağırlık oranına sahip modeli olma özelliğinine sahip

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version