Nissan, Nismo özel araçlarını genelde performans araçları olarak değerlendiriyor. Motor gücünün en yüksek seviyeye çıkarıldığı araçlarda, tasarımsal anlamda da performansı çağrıştıracak oynamalar yapılıyor. Genelde sedan ve performans araçlarında gördüğümüz bu özel seri şimdi ise SUV ailesine kazandırılmış durumda. Dev SUV için özel versiyon duyuruldu. 2021 Nissan Patrol Nismo adıyla duyurulan özel versiyon bir hayli dikkat çekiyor.

2021 Nissan Patrol Nismo Özellikleri ve Fiyatı

Tam bir aile arabası olarak değerlendirilen dev hacimli Patrol için oluşturulan bu seri, aracı daha heybetli bir hale getirmiş. Sanki zırhlı bir araç varmış gibi duruyor.

Ön kısımda dev bir ızgara ve dev bir tampon başı çekerken, yenilenmiş olan ters C şeklindeki farlar da dikkat çekiyor. Kırmızı ve gri hatlara sahip olan kasa da arka kısımda bir hayli geniş bir tamponla güncellenmiş.

Dedik ya araç çok daha heybetli bir hale gelmiş ve bir yandan da performans serisi olduğunu işaret edecek olan kırmızı çizgilerle donatılmış. İç kısımda da yine kırmızı hatların dikkat çektiği 2021 Nissan Patrol Nismo modelinde, asıl değişim ise motor kısmında.

Bu modelde 428 beygirlik V8 motor yer alıyor. 8 silindirli ve 5.6 litre olan motor, 565 Nm tork değerine sahip. Bu kadar ağır bir araç için bile performans konusunda üst düzey bir serinin sunulduğu kesin.

Özel aerodinamik yapısı sayesinde performans değerlerinin biraz daha artmasını sağlayan Nissan, bu serileri sadece belli bölgelerde satışa sunacak.

2021 Nissan Patrol Nismo için açıklanan satış fiyatı da 105 bin dolar. Sınırlı üretim seri şimdilik sadece Orta Doğu’da olacak. Diğer bölgeler de ne zaman satış başlayacak ya da başlayacak mı göreceğiz. Ülkemiz ihtimali pek mümkün durmuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version