Tesla ilk elektrikli tırı olan Semi’nin tanıtımını gerçekleştirdi. Semi yanında görücüye çıkan diğer bir araç ise spor konsepte sahip, tüm zamanların en hızlı arabası Roadster oldu.

Elektrikli Tır

Tesla Semi’nin tanıtımıyla sektörde yeni bir perdeyi aralamış oldu. Elektrikli sisteme sahip olan tırın tanıtımını Elon Musk yaptı. Sürprizlerle dolu tanıtım gecesinde oldukça heyecanlı olduğu görülen Musk, Semi’nin tek şarjla 804 kilometrelik yol aldığını kaydetti. Söz konusu tırın üretimi için 2019’a işaret ederek, dizel araçların en iyi rakibi olduğuna gönderme yaptı.

Elektrikli tırın tanıtımı için Hawthorne’da yer alan şirkete ait bir hangarın seçildiği dikkatlerden kaçmadı. Lansmanda Semi yanında dünyanın en hızlı elektrikli otomobili olarak adlandırılan Roadster’da kendine yer açtı.

Semi Tüm Dikkatleri Üzerine Topladı

Semi’nin özelliklerine gelince, aracın sürücü koltuğu en iyi görüş alanını sağlamak adına orta bölümde yer alıyor. Direksiyonun her iki tarafında bir tane olmak üzere dokunmatik ekran yer alıyor. tırın bataryasıysa şasisinin içerisine saklanmış durumda. Dört ayrı elektrik motorunu üzerinde taşıyan Semi ezberleri bozacak gibi görünüyor.

Dizel kamyonların en iyi rakibi olmaya aday olan araç tek şarjla toplamda 804 kilometrelik yol alıyor. Dizel kamyonlarsa bir depo yakıtla bu mesafenin iki katına rahatlıkla ulaşabiliyor. Fakat bir depo dizel yakıtla bir bataryalık şarjın maliyetleri dikkate alındığında, tüketicilerin Semi’yi tercih etmesi kaçınılmaz sonuç gibi görünüyor.

En hızlı araç: Roadster

Gecenin diğer bir sürprizi ise üstü açık spor elektrikli otomobil oldu. Bin kilometrelik menzile sahip yeni Tesla spor araç severlerin markajına takıldı. Elon Musk, Roadster’ın şimdiye kadarki en hızlı araç olduğunu söyledi. 0-100 km/s hıza sadece 1.9 saniyede ulaşan Roadster, Musk’ın deyimiyle “tarihte ilk defa bir araç 100km hızı 2 saniyenin altında tamamlayarak” rekoru kırmış oldu. 0-160 km hızlanması da 4.2 saniye ve maksimum hızı olan 400km/s ise sadece 8.9 saniyede ulaşacak.

Otomobilin menzili ise 1000km olarak açıklandı. Bu da demektir ki bir defa şarj edildikten sonra uzunca bir süre şarj istasyonu arama korkusu olmayacak.

Fiyatı

Roadster’ın başlangıç satış fiyatı 200 bin dolar olacak. Eklemeler ve düzenlemelerle, ya da diğer paketlerle maksimum 250 bin dolara kadar çıkacağı belirtildi.

Dört koltuklu araç üstü açık ya da kapalı olarak kullanılabiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version