Pandemiden sonra otomobil pazarı bambaşka bir noktaya geldi. Döviz kurundaki fark ve çip krizi odaklı olan stok sorunları derken bir baktık ki araç fiyatları uçmuş gitmiş. Haliyle artık sektörü ilişkin daha fazla analiz ve daha fazla çalışmada yapılıyor. Önemi biraz daha artan otomotiv sektörü için son yapılan araştırma ise Türkiye’de trafikte en çok bulunan araçları ortaya çıkarmış durumda.

EBS Danışmanlık tarafından yapılan araştırmaya göre, ülkemizde trafikte olan araçlarda hala eski seriler başı çekiyor. Bir dönemin efsanesi olan seri ise liderliği ele almış gibi gözüküyor.

Türkiye’de Trafikte En Çok Bulunan Araç!

Yapılan araştırmaya göre, marka bazında trafikte en çok bulunan marka Renault olarak karşımıza çıkıyor. İkinci sırada ise Fiat modeli yer almakta. Renault araç parkı olarak 2.799.649 adet ile birinci sırada yer alırken, ikinci sırada yer alan Fiat ise 2.217.417 adet ile ikinci sırada yer alıyor.

Marka bazında bakıldığı zaman en çok rastlanan 3.marka ise Volkswagen olarak karşımıza çıkıyor. Alman devinin adedi ise 1.205.216 adet olarak dikkat çekmekte. Yine bu markayı da öne çıkaran birçok araç olduğunu biliyoruz. Passat gibi iddialı bir model ve Polo gibi onu takip eden bir model var.

Marka değil de model bazında gittiğimiz zaman ise birinci sıra Fiat-Tofaş’ın Doğan ve Şahin serisi oluyor. 669.136 adetle birinci sırada yer alan Doğan ve Şahin modelleri hala ülkemizde çok sık kullanılıyor gibi gözüküyor.

Onu takip eden model ise Renault R12-Toros serisi. Bu serinin de 578.618 adet olduğu gözükmekte. Üçüncü sırada yer alan modelin ise Toyota Corolla olduğunu ve 570.511 adetle üçüncü sırada yer aldığını da ekleyelim.

İşte detaylar bu şekilde. Daha net olarak sıralamayı görmeniz adına, hazırlanan tablonun görsellerini de ekliyor olacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version