Yerli otomobil süreci hızlandı. Araç artık geldi gelecek gibi bir durum var. Zaten tanıtım yapılalı belli bir süre oldu ama üretim tesisi araç testleri derken adım adım son aşama yaklaşıyor. Son aşamada artık aracın satışa çıkmasını bekliyoruz. En son geçtiğimiz günlerde araç için yeni bir video paylaşılmış ve prototip araç için montaj aşamaları gösterilmişti. Şimdi ise TOGG aracının piste çıktığı bir video daha paylaşıldı.

Aracın İstanbul Park’ta piste çıktığı ve sürüş testini gerçekleştirdiği görüldü. Videoda yine resmi hesap üzerinden paylaşıldı.

TOGG, 100 km Hıza Sadece 4.8 Saniyede Çıkıyor

Yine beyaz prototip araç ile yapıldığı görülen testler sırasında aracın belli noktalarının kamuflaj içerisine alındığını da gördük. Muhtemel bu kısımlarda yapılan özelleştirmelerin gözükmesi istenmedi.

Söz konusu seri için en çok dikkat çeken ise videonun sonunda gösterilen süre oldu. Pist testlerini de başarılı bir şekilde geçtiğini gördüğümüz TOGG yerli otomobilin, sadece 4.8 saniye içerisinde güvenli bir şekilde 100 km hıza ulaşabildiği gösteriliyor.

0’dan 100 km hıza sadece 4.8 saniye içerisinde ulaşılmış olması motorun ne kadar atik ve güçlü olacağını gösteriyor. Hızlanma konusunda tabii ki daha fazla sürüş testi de görmek isteriz ama bu sonuçlar bile TOGG için iddialı bir araç geleceğinin kanıtı.

Pist testlerine de çıkılıyor olması, artık aracın belli sürüş testlerini de başarılı bir şekilde tamamladığını işaret ediyor. Tüm bu testlerin başarılı bir şekilde sonuçlanması bir yana artık üretim tesisi için de hazırlıklar hızlandı.

Bir aksilik ya da olumsuz bir gelişme olmazsa, önümüzdeki sene yerli otomobillere binmeye başlayacağız gibi duruyor. 2023 yılında ise iyice yaygınlaşacağını düşünüyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version