Yakın zamanda fiyatı ile dikkat çeken yeni seri Hyundai i20 modellerinin tanıtımı yapılmıştı. Bu tanıtımın hemen arkasından bu kez serinin performans odaklı özelleştirilmiş olan versiyonu Hyundai i20 N serisi tanıtıldı.

Ralli araçları rol model alınarak geliştirildiği söylenen özel versiyon, güçlü motoru ve i20’nin özelleştirilmiş tasarım artılarıyla dikkat çekti. Türkiye için de önemli olan serinin özellikleri bir hayli dikkat çekici.

Hyundai i20 N Tasarım Değişiklikleri ve Motor Özellikleri

Özel bir tasarımla gelen yeni serinin yere yakınlık değeri değiştirilmiş durumda. Standart olan versiyonlardan farklı olarak bu model 10 mm kadar alçak ve bu şekilde yüksek süratlerde ek bir yol tutuşu sağlanmış oluyor.

Tabii ki motor daha güçlü ve turbo ile desteklenmiş. Bunun için ön kısımda kullanılan hava ızgaraları da genişletilmiş. Izgaralar daha agresif bir görüntüde ve daha geniş olunca, araç daha kaslı gözüküyor.

Bunun dışında jantlarda da bir değişiklik var. 18 inçlik yeni jantlar tercih edilmiş ve performans özel seriye yer verilmiş. Özel fren kaliperleri, N logosunun olduğu yeni koltuk ve vites tasarımları, performans mavisi renk seçeneği, tavan spoilerı, kırmızı şeritli yeni renklendirmeler, yeni Led farlar ve karartmanın yapıldığı arka stop lambaları. Tüm bunlar Hyundai i20 N özel serisinin tasarım açısından dikkat çeken değişiklikleri.

Sadece motor değil tasarım da önemli ölçüde değişmiş orası kesin. Tasarımı bırakıp motor ve teknoloji kısmına geçelim. Bu kısımda da 1.6 litre turbo motor karşımıza çıkıyor. 6 ileri ve manuel olan şanzımanla beraber Hyundai i20 N, 204 beygir güç sunuyor.

275 Nm tork bulunan serinin 0 ile 100 arasındaki hızlanma süresi ise 6.7 saniye olarak açıklandı. Maksimum hıza geldiğimiz zaman ise 230 km gibi bir değer görüyoruz ki bu seri için çok iyi bir hız.

Aracın motorunun sunduğu bu gücü, sürücülerin de kontrol etmesi adına 5 farklı sürüş moduna yer veriliyor. Sport mod, Eco, Normal, N ve N custom modları ile motorun gücünden ne kadar yararlanmak istediğinizi seçiyorsunuz.

2021 yılının hemen başında üretilecek olan aracın Türkiye açısından önemi ise üretimin İzmit fabrikasında yapılıyor olması. Belki bu nedenle ülkemizde bir vergi avantajı olabilir. Zira şu an için fiyatlar belli değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version