ABD’li taksi çağırma uygulaması Uber, birkaç sene boyunca “Kamyonculuğun geleceği” olarak nitelendirdiği sürücüsüz kamyon projesiyle alakalı çalışmalarını sürdürdü. Ticari eşya taşımacılığında kullanılan dorseli kamyonların tamamen otonom olarak hareket etmesini hedefleyen bu proje, Uber’in son dönemde iş planıyla alakalı yaptığı değişikliklerin ardından rafa kaldırıldı.

Şirketten yapılan açıklamada sürücüsüz kamyon projesinin fişinin çekildiği belirtildi. Buna göre şimdiye dek otonom kamyon geliştirmek için çalışan mühendis kadrosu, emeklerini sürücüsüz araçları trafiğe çıkarmak için yoğunlaştıracak.

Web sayfası halen daha aktif

İşin ilginç tarafı şu ki, Uber’in otonom kamyonlarla ilgili oluşturduğu sayfa halen daha aktif, yayından kaldırılmamış. Ancak TechCrunch‘ın haberine göre şirket otonom araç projelerine daha çok odaklanabilmek adına kamyonlarla alakalı AR-GE faaliyetlerini sona erdirdi.

Konuya ilişkin Uber Gelişmiş Teknolojiler‘in başındaki isim Eric Meyhofer‘den de açıklama gecikmedi. Meyhofer, Uber olarak tüm ekibin enerji ve tecrübesini ileriye dönük en makul seçeneğe yoğunlaştırdığını belirtti.

Belki bir gün, yeniden…

Öte yandan TechCrunch’ın haberinde Uber’in projede çalışan personel gönderdiği özel e-postaya da yer verildi. Bahsi geçen mesajda otonom sürüş yeteneğine sahip otomobillerin Uber’in birinci önceliği olduğu, bu sebeple sürücüsüz kamyonların ancak ilerleyen dönemde tekrar gündeme gelebileceği belirtildi.

Gelişmiş LİDAR teknolojileri sayesinde Uber’in sürücüsüz arabaları akan trafikte çevresindeki nesneleri tanımlayıp kendine güvenli bir rota çizebiliyor. Şirket şimdilerde bu teknolojiyi daha da geliştirmek için çalışmalarını yoğunlaştıracak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version