Eylül ayının ilk günlerinde baştan aşağıya yenilenen 2021 model Ghost’u görücüye çıkaran İngiliz lüks otomobil markası Rolls Royce, şimdilerde aynı aracın daha uzun dingil mesafesine sahip versiyonu olan Ghost Extended’i kamuoyunun beğenisine sundu.

Arka koltukta oturan yolcular için daha geniş iç hacim ve daha fazla lüks özellik vaat eden araba, standart Ghost’a kıyasla 170 mm daha uzun. Bu sayede araba, Phantom Extended’den sonra en fazla diz mesafesine sahip sedan modeli konumuna yükselmiş oldu.

Tasarım ekibinin açıklamalarına bakılırsa Ghost Extended tasarlanırken amaç aracın genel çizgilerini koruyup standart Ghost gibi görünmesini sağlamak imiş. Tabii diz mesafesini artırmak ve iç hacimde genişlik algısını pekiştirmek için Rolls Royce arka kapı ve gövde panellerini genişletmiş.

Öyle ki arabanın arka kapılarını açtığınız zaman kendinizi bir özel jet uçağının kapısını aralarmış gibi hissedebiliyorsunuz. Müşteriler ücreti karşılığında geriye doğru yatabilen Serenity Seat isimli özel koltukları da sipariş edebiliyorlar. İki koltuğun arasında sıcaklığı 6 ila 11 derece arasında ayarlama imkânı veren şampanya dolabı bulunması ise bir diğer detay.

Stok Ghost modelinde olduğu gibi dingil mesafesi uzatılmış Ghost Extended versiyonunda da 6.75 litrelik çift turbolu motor bulunuyor. Toplamda 563 beygir güç üreten bu motora ise 8 ileri otomatik şanzıman eşlik ediyor.

Sadece AWD, yani sürekli dört çeker olarak banttan inen araba yol tutuşunu arttırmak ve daha kolay manevra yapabilmek için dört tekerleğini birden çevirebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version