8 Serisi geçmişten günümüze dek BMW için özgün bir araba olmayı sürdürdü. Yeni geliştirilen ve fotoğrafları kamuoyunun beğenisine sunulan 2019 model 8 Serisi araçları için de aynı şey pekala söylenebilir. Özellikle de üstü açılabilir versiyonu için.

Elbette bir Mercedes Benz S-Class Coupe kadar lüks veya Porsche 911 ve Aston Martin Vantage kadar agresif ve sportif değil, ancak kendine has bir duruşu ve görünüşü olduğu muhakkak.

Hem coupe hem de drop-top formunda üretilen 8 Serisi atletik bir dış görünüşe sahip. Bu görünüşü sağlarken BMW mühendisleri aracın lüks ve ihtişamından da hiçbir şey kaybetmemesini sağlamış durumdalar.

Burada Bentley Continental veya Rolls Royce Dawn Drophead Coupe modellerine saygısızlık etmek istemeyiz ama BMW 8 Serisi’nin lüks ve sportiflik bakımından hiç de yabana atılır tarafı yok.

4.4 litrelik turboşarjlı V8 motorun kullanıldığı araba 523 beygir güç üretebiliyor. Üretilen bu güç tekerleklere 8 ileri Steptronic şanzıman aracılığıyla iletiliyor. Sanılanın aksine araba arkadan itişli değil, sürekli dört çeker.

Aktif arka aks yönlendirme sistemi sayesinde arka tekerlekleri de harekete geçiren BMW, aracın 0’dan 100 km/s hıza 3.7 saniyede çıkabilmesini sağlamış. Bu da aracı emsallerinin en hızlıları arasına dahil etmek için yeterli bir süre.

Ancak bu noktada 8 Serisi’nin başardığı önemli bir şey daha var: Aracın üstü yaklaşık 15 saniyede kapanıyor. Üstelik saatte 50 km hıza kadar araç hareket halindeyken üstü açılıp kapanabiliyor da.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version