Otomobil pazarında markaların yönelmeye başladığı yeni bir kategori var. Bu kategori daha mini boyutlarda daha uygun fiyatlı araçlardan oluşuyor. Yakın zamanda Hyundai bu konuda önemli bir adım atmıştı. Casper modelinin tanıtımını yapmış ve mini SUV ile uygun fiyatlı otomobiller kategorisine giriş gerçekleştirmişti. Şimdi de Tata bu konuda bir adım attı ve 2022 Tata Punch modelinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Yine uygun fiyatlı bir araç olarak gelecek yeni seri, mini bir SUV tasarımıyla beraber geliyor. Yeni bir tasarım dili ve daha bütçe dostu yapısıyla gelen serinin özelliklerine de bakalım.

2022 Tata Punch Tasarımı ve Teknik Özellikleri

Yeni araç için tasarım konusunda söylenen ilk şey, Impact 2.0 tasarım yapısını benimsediği oldu. Mini ölçülerine karşın, kaslı tasarım yapısıyla dikkat çeken araçta, hem çamurluklar kısmında hem de bagaj kapağı kısmında dışa doğru bombeli detaylarıyla dikkat çekiyor.

Çift farlı yapısı ve çift renk desteğiyle beraber şirin bir görüntü de sunan 2022 Tata Punch, 3.827 mm uzunluk değeriyle geliyor. Casper modelinden biraz daha büyük olan seri, dingil mesafesi kısmında ise 2.445 mm gibi bir değer sunuyor.

190 mm gibi bir de yüksekli değeri bulunan aracın, kısa süre önce tanıtılan yeni Citroen C3 modelinden de biraz daha küçük olduğu gözüküyor.

Oldukça dikkat çekici tasarımının dışında, 2022 Tata Punch teknik özellikler konusunda da mütevazi bir araç olarak gelmekte. Araçta 3 silindir 1.2 litre Revotron motor yer almakta. Bu da 84 beygirlik bir güç ve 113 Nm tork değerinde de bir tork sağlamakta.

Şanzıman kısmında da iki seçenek sunuluyor. İsteyenler 5 ileri otomatik şanzıman isteyenler ise 5 ileri manuel şanzıman seçimi yapabilmekte.

Bu detaylarla beraber mini modelin ilk etapta Hindistan pazarına özel olarak sunulacağı söylendi. Yaklaşık 7 bin dolar satış fiyatı olan bu minik canavarın, ileriye dönük farklı bir isimle başka pazarlarda yer alıp almayacağı ise bilinmiyor.

Hyundai Casper modelinde olduğu gibi 2022 Tata Punch için de yeni açıklamaları takip edeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version