Yeni Dacia Logan, ilk olarak Eylül ayında tanıtılmış ve uygun fiyatlı bir araç olarak nam salmıştı. Renault Symbol modeline benzer bir tasarımla gelen yeni model, Logan modelini de farklı bir yüzey taşımıştı.

Bu modelin ülkemize gelip gelmeyeceği konusu ise net değildi. Açıkçası aracın ülkemize gelmesi iyi bir haber olarak değerlendirilecekti çünkü bu aracın fiyatının çok daha uygun olması bekleniyor. İşte bu konuda merak edilen detaylar da ortaya çıktı.

Yeni Dacia Logan, Renault Markası Altında Satılacak

Elde edilen bilgilere göre yeni model ülkemizde de satılacak. Ülkemizde satılacak olan bu modelin adı ve markası ise değişecek. Markası değişecek ifadesi biraz garip gelebilir ama aslında öyle. Aracın markası değişecek derken Dacia adında satış yapılmayacak. Yine Renault grubu altında satış yapılacak.

Renault markasının altında satılacak olan aracın, isminin de değiştirilmesi bekleniyor. Logan yerine farklı bir isim kullanılacak. Serinin rakibi ise Fiat Egea modeli olacak. Fiat Egea’nın uygun fiyatlı olmasıyla elde etmiş olduğu tahtın yerine talip olacak aracın satışa çıkması, iki modelin satıştan kaldırılması anlamına geliyor.

Aracın satışa çıkmasıyla beraber Renault Symbol modelinin satıştan kaldırılacağı söylendi. Zaten bu modelin fiyatları aldı başını gitti. Bunun yanında bildiğimiz klasik Dacia modelinin de satışlarının durdurulacağı söyleniyor.

Zaten aracın motor seçimi de bu serilerde bulunan motor seçenekleri değerlendirilerek sunulmuş durumda. Buna göre seride LPG Eco-G 100 motor kullanılacak. Ek olarak TCe 90 ve SCe 65 serileri de yine araçlarda karşımıza çıkan seriler olacak.

Birebir olarak olmasa da Symbol modelinin tasarımını da yakından takip eden aracın net fiyatı ve tam olarak ne zaman Türkiye satışlarının başlayacağı ise bilinmemekte. Yeni Dacia Logan için biraz daha bekleyelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version