Golf GT ve Golf R modellerinden sonra, performanslı bir SUV serisi üzerinde de çalışmalar yapan Volkswagen, bu konuda ilk konsept modelini tanıttı. Volkswagen Atlas Cross Sport GT Konsept adı verilen yeni model, hem motor açısından mevcut Atlas serisinin çok üzerinde hem de tasarım açısından çok daha başka bir seri. –

Açıkçası aracın satışa çıkması, ABD pazarında bir hayli ilgi toplanması anlamına gelebilir. Zira şimdiden yeni versiyona ilgi yoğun oldu. Peki, SUV için açıklanan özellikler neler?

Volkswagen Atlas Cross Sport GT Konsept Nasıl Bir Araç?

Dışarıdan baktığınız zaman araçtan aklınızda kalacak ilk büyük şey mavi rengi olacak. Aynalar dahil tam kasa mavi renk seçeneğiyle gelen seri, çok güzel siyah detaylarla da dikkat çekiyor. Sizin anlayacağınız mavi ve siyah renk uyumu bizi karşılıyor desek yeridir. Jantlar kısmında da mavi disklerle kasa rengini tamamlayan araç, iç kısımda da mavi ve siyah uyumunu sunuyor.

Spor koltuklardan yana bir tercih yapıldığı seride, vites topuzu üzerinde yer alan mavi detaylar bile çok iyi düşünülmüş. Tam bir performans serisi olduğunu gösteren çizgilere sahip olan seri, motor kısmında ise Golf R modelinde kullanılan motor ile geliyor.

Fakat bu motor için de bazı özelleştirmeler yapılmış. Özelleştirmeleri geri plana atmayan Volkswagen, EA888 2.0L 4 silindir motorda 300 beygir güç sunuyor. 4Motion sistemi ile 4 tekerden çekişte sunan aracın, 7 ileri DSG şanzımanı bulunuyor.

Motor kısmında da değişiklik yapılan aracın süspansiyonları da değiştirilmiş durumda. Süspansiyon için ise tercih ST Suspension XTA Plus 3 serisinden yana yapılmış.

Kingfisher Blue adı verilen bu mavi renk seçeneği, yenilenmiş olan motor seçeneği, daha iyi süspansiyonlarla beraber Volkswagen Atlas Cross Sport GT Konsept modelinin ne zaman seri üretim olarak sunulacağı kesin değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version