Volkswagen Golf R, markanın en güçlü araçlarından biri olarak biliniyor. İşte bu güçlü seri bu yıl itibariyle 20.yılını da doldurmuş oldu. Marka ise aracın 20.yılını boş geçmek istemedi. Serinin 20. yılını özel bir model olan Volkswagen Golf R 20 Years Edition ile kutlamaya karar verdi.

20.yıl özel sürümü olarak karşımıza çıkan araç, her ne kadar temel Golf R modeli üzerinden yükseliyor olsa da bazı önemli farkları olduğunu da söylemek gerekiyor. Özellikle motor konusunda beklenmedik bir düzenleme yapıldığını belirtelim.

Volkswagen Golf R 20 Years Edition Özellikleri ve Farkları

Bir kere araçta yine 2.0 litrelik turbo motor yer almakta. Motor değişmemiş olsa da motorda yapılan düzenlemelerle beraber aracın beygir gücünün artması sağlanmış. Ana versiyonda 315 beygir olan motor gücü, bu özel versiyonda ise 328 beygir olarak karşımıza çıkıyor.

Aradaki fark çok yüksek değil ama sonuç olarak arada bir fark olduğunun da gerçek olduğunu kabul etmek lazım.

4 tekerden çekiş sistemi, 7 ileri DSG şanzıman, titanyum spor egzoz ise kullanıma devam ediyor.

Yeni seride ek olarak özel bir başlatma artısı da var. Emotional Start adı verilen sistemle, araç ilk çalıştırıldığı zaman devir daha yüksek tutuluyor ve motor sesinin daha tatmin edici olması sağlanıyor. Gerekli mi derseniz, Volkswagen Golf R 20 Years Edition gibi bir araç için aranan dokunuşlardan biri olabilir.

Yeni lastikler, özel olarak kullanılmış Golf R 20 rozetleri, mavi ve beyaz renk seçenekleri, nappa deri iç döşeme seçeneğiyle özel versiyonun yakın zamanda satışta olacağı da açıklandı.

Aracın fiyatı henüz belli değil ama çok kısa bir süre satışta olacağını ve sınırlı sayıda satılacağını biliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version