Bugünkü modern kompakt sınıfı başlatan model olarak kabul edilen Volkswagen Golf, önümüzdeki yılın yaz döneminde sekizinci nesliyle yollara çıkacak.

Volkswagen Golf Sekizinci Nesil’de Ne Gibi Yenilikler Var?

Bugün Volkswagen Grubu’nun enlemesine motor yerleşimli neredeyse tüm modellerinin temelini oluşturan MQB platformunun kullanıldığı ilk model olan güncel VW Golf, sekizinci nesline geçişte sürprizlerden uzak bir görünümle karşımıza çıkacak.

Tasarım dilinde daha keskin çizgilerin ağır basacağı yeni nesilde MQB platformunun bir sonraki adımına geçiş yapılacak.

Motor yelpazesinde benzinli, dizel, hibrit ve doğalgazlı seçenekler sunulmaya devam etse de elektrikli bir Golf’e yer verilmesi şu an için planlanmıyor. Bunun nedeni ise Volkswagen’in elektrikli otomobillerini I.D. alt markasıyla sunmak istemesi. 48 Volt elektrik altyapısı sayesinde hafif hibrite geçişle emisyon ve tüketim değerleri düşürülecek.

Güncel VW Golf için karoser boyutlarını iç mekan genişliği için en iyi kullanan kompakt modellerden biri tanımı yapılabilir.

Yeni nesilde bunun bir adım daha ileri taşınması için daha ince koltuklar ve kapı döşemelerinin kullanılması da gündemde. Bu tercihle birlikte kalite hissinin azalmamasının da üzerinde duruluyor.

Makyajlı Golf’te Geniş Ekran Deneyimi

Şu anda yollarda olan makyajlı VW Golf’te gelişmiş bir multimedya sistemine yer veren Volkswagen, yeni nesilde ekranı gösterge tablosunun seviyesine taşıyarak geniş ekran deneyimini sunacak.

Yeni VW Jetta kokpiti bizi neler beklediği konusunda önemli ipuçları veriyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version