Volkswagen Passat sedan sınıfı için yolun sonunun geldiğini biliyoruz. Marka tarafından daha önce yapılan açıklamalar, serinin üretimine son verileceğini ortaya koymuştu. Yeni sedan modellerinin üretiminin yerine markanın Variant ve Alltrack üretimine odaklanacağı da söylenmişti.

Bu durum üzerinde en büyük etken ise SUV sınıfına artan ilgi olarak gösterilmişti. Sedan modeller yerine artık SUV sınıfının daha çok ilgi çekmesi, farklı markaların da benzer kararlara imza atmasına neden olmuştu.

Fakat Passat serisi için ülkemizde durum biraz daha farklıydı. Serinin ülkemiz satışları, Avrupa ülkelerine göre daha iyi bir seviyede olduğu için bir süre daha Volkswagen Passat Sedan üretiminin devam edeceği düşünülüyordu. Yeni açıklanan fiyat listeleri sonrasında ise bu konuda da bir sürpriz yaşandı.

Volkswagen Passat Sedan Satış Listelerinde Yok

Volkswagen markasının resmi Türkiye sayfasına girdiğiniz zaman Passat Sedan modellinin kaldırıldığını görüyoruz. Hem model sayfasında hem de fiyat listesi sayfasında aracın yer almadığını görüyoruz.

Bu da demek oluyor ki sedan modeli için yolu sonu gelmiş durumda. Zaten aracın üretiminin durmasını bekliyorduk. Fakat dediğimiz gibi bir süre daha ülkemizde serinin üretiminin devam edeceği konusunda bilgiler vardı. Muhtemelen pazardaki dinamiklerin değerlendirilmesi sonrasında böyle bir kararın verilmesi daha doğru bulundu.

Yeni nesil Passat modellerinin yerini alacak olan bir araç olacak mı bunu zamanla göreceğiz. Volkswagen, özellikle elektrikli araçlar için ciddi yatırımlar yapıyor. İddialı yeni bir elektrikli model neden olmasın diyebiliriz.

Genel olarak pazarda sedan modellerine olan ilginin azalmış olduğunu da hatırlatalım. Yani daha çok SUV sınıfında bir sürpriz yapılırsa şaşırmamak gerekiyor diye düşünüyoruz. Bundan sonraki adımları bekleyip göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version