Çin’e özel araçlar sunduğunu bildiğimiz Volkswagen, yine özel bir modelle daha sahneye çıkıyor. Bu kez karşımıza çıkan özel seri ise dev bir araç olarak gelen Volkswagen Tavendor modeli. Tasarımsal olarak markanın daha önce Çin’e özel olarak sunduğu SUV serilerine çok benzeyen araç, yine dev ölçüleriyle dikkat çekiyor.

4.93 metre gibi çok iddialı bir uzunluk değerine sahip olan aracın, 2.98 metre dingil mesafesinin de olması, aracın geniş bir kullanım alanı sunmasını sağlıyor.

Volkswagen Tavendor Teknik Detaylar

Çin’de Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı üzerinden görüntüleri yayınlanan serinin, teknik açıdan da çok güçlü bir araç olduğunu eklemek lazım. Zira söz konusu araç dev boyutlarına karşı yüksek performans veren yine geniş boyutta motorlara sahip.

2.0 litrelik motorda iki ayrı seçenek görüyoruz. İlk seçenek güç olarak biraz daha düşük olarak gelen seçenek. Bu seçenekte, 198 beygirlik güç değerinin olduğunu görüyoruz.

İkinci seçenek ise 222 beygirlik bir güç sunuyor. Bu seçenek aracın daha yüksek performans gösterdiği üst segment seçeneği olarak geliyor.

4 çeker sistem ya da standart sistem seçenekleri de olacak olan modelde, şanzıman kısmında ise 7 ileri çift kavramalı şanzıman seçeneğinin olduğunu görüyoruz.

Detayları belli olmasa da bir de R-Line versiyonunun olacağını gördüğümüz aracın ne zaman detaylı tanıtıma çıkacağı ise açıklanmadı. Sadece fiyat konusunda ek bir bilgi var. Bu bilgiye göre de Volkswagen Tavendor modelinin satış fiyatı 44.780 dolar civarında olacak. Serinin Avrupa’ya gelmeyeceği düşünülüyor.

Başta da söylediğimiz gibi model Çin’e özel olarak kalan bir model olacak. Ama Volkswagen sonradan farklı isimlerle bu dev SUV modellerini Avrupa pazarları için de sunar mı onu bilemiyoruz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version