Volkswagen, birkaç yıldır araçlarında park asistan sistemleri üzerinde çalışmalar yapıyor. Marka belli bir seviyeye kadar park asistanını zaten sunuyor ama istenen bu değil. Daha iyisi ve işleri daha kolaylaştıran sistemler araştırılıyor. Bu noktada yeni bir teknoloji tanıtıldı. Volkswagen telefon ile park sistemi olarak duyurulan yeni teknoloji, benzersiz bir sistem getiriyor.

Yeni sistem sayesinde park sorununu çözecek. Minicik bir akıllı telefon ile deva araçları kontrol edebileceğiz ve otomatik park sistemini kullanabileceğiz.

Volkswagen Telefon ile Park Sistemi Nasıl Çalışacak?

Şimdilik en tepe modellerden biri olan Touareg ve Volkswagen ID 4 modellerinde yer alacağı söylenen teknoloji, akıllı telefon üzerinden yürüyor. Akıllı telefon ile aracınızın bağlantısını kuruyorsunuz.

Park halindeki aracınızın durumu mobil uygulama üzerinden görüntüleniyor. Yine akıllı telefonu kullanarak motoru çalıştırıyorsunuz ve sonrasında belirlenen konumlardan herhangi birini kullanarak aracı park yerinden çıkarıyorsunuz.

Tek yapmanız gereken araç otomatik olarak park yerinden çıkarken, bu süre boyunca mobil uygulamada seçili hareket alanına basılı tutmak.

Zaten bu da güvenlik odaklı olarak yapılmış olan bir düzenleme. Siz telefonda butona basmayı bırakınca, araç güvenli bir şekilde duruyor.

Mevcut park asistanına eşlik edecek olan akıllı telefon üzerinden park kontrol sisteminin çoktan kullanım testlerinin tamamlandığı söyleniyor. İlk etapta seçili olan araçlar için sunulacak olan bu yeni park teknolojisi, 2022 yılına kadar aktif olarak kullanılabilir olacak.

Touareg başta olmak üzere Volkswagen ID4 modelinde de yer alacak olan sistemin diğer modellerde de kullanılması bekleniyor. Fakat daha düşük seviyede olan modeller için bu teknolojinin ne zaman kullanıma gireceği konusunda biz de kesin bilgi veremiyoruz. 2022 yılına kadar yeni teknolojinin hangi araçlarda kullanılacağı iyiden iyiye netlik kazanacaktır.

Share.

1 Yorum

  1. bence otmobil sürücüsü olmadanda istediği yere gidip durabilirse sürücülerede kolaylık olur genelde engelli insanlar için çok güzel bir teknoloji olduğunu düşünüyorum. harika

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version