VW‘nin SUV sınıfındaki amiral gemisi Touareg, ilk kez 2002 senesinde yollara çıktı ve o dönemde güçlü V10 dizel motoruyla Boeing 747 uçağını çekerek ünlenmişti.

Volkswagen Touareg Üçüncü Nesliyle Geliyor!

Şimdiyse sırada Touareg’in Çin’de tanıtılan üçüncü neslinde. Yeni Touareg matrix LED farları ve LED stopları, devasa ızgarasıyla sade ama heybetli bir görünüme sahip.

Otomobilde termal kamerayla karanlıkta yayaları ve hayvanları algılayan gece görüş sistemi var. Touareg’in boyutları da biraz değişmiş: Uzunluk 77 mm ve genişlik 48 mm artarken yükseklik 7 mm azalmış.

Volkswagen Touareg’de Yenilenen Motor Özellikleri

Boyutlardaki değişimle birlikte bagaj hacmi 697 litreden 810 litreye çıkmış. Touarag’de başlangıçta 231 HP ve 286 HP gücünde iki farklı V6 dizel motor yer alacak. Ayrıca 421 HP gücünde V8 turbo dizel motor seçeneği de bulunuyor.

Touareg’de 340 HP’lik V6 benzinli motor da var. 367 HP sistem gücü sunan plug-in hibrit Touareg ise ilk olarak Çin pazarına sunulacak.

Aracın iç mekanında deri döşeme, ahşap kaplama ve alüminyum detaylar yer alırken 12 inçlik ya da 15 inçlik multimedya ekranı bulunuyor.

Aracın içinde 30 farklı renk aydınlatması yer alırken kumanda elemanlarının çoğu dokunmatik. Yeni nesil sürüş ve güvenlik sistemlerine sahip bu aracın en büyük özelliklerinden biri ise yönlendirilebilir arka aksı.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version