Volkswagen, elektrikli araçlara ağırlık vermek isteyen markalardan biri. Alman otomobil devi, ID serisiyle bu alanda ne kadar ciddi olduğunu gösterdi. Fakat ID serilerinin çok daha önünde yer alacak olan yeni bir araç hazırlıkları da başladı. Volkswagen Trinity Project olarak isimlendirileceği söylenen yeni araç ile ilgili ilk detaylar da paylaşıldı. Açıkçası paylaşılan ilk bilgiler çok iddialı modellerin bizi beklediğiniz göstermiş oldu.

Yapılan açıklamaları değerlendirecek olursak, bir dönemi değiştirecek yeni bir dönemi açacak olan otomobillerin geleceği söyleniyor.

Volkswagen Trinity Project Neler Sunacak?

Tamamen yeni bir altyapıyla üretilecek olan yeni otomobilin, elektrikli bir sedan olacağı verilen ilk bilgi. 2026 yılında seri üretime girecek olan yeni modelin üretimi ise Wolfsburg kentinde yapılacak.

Menzil değerleri ve motor gücü konusunda yeni bir standart belirleyeceği söylenen araçların 2+ otonom sistemine sahip olacağı da paylaşılan bilgiler arasında.

Bu sadece aracın ilk çıkışında sahip olacağı otonom sistemi olacak. İlk adım olarak da gösterilebilir. Serinin ilk versiyonu, yani üretim bandından inen ilk araçlar 4.derece otonom sistemlerine de uyumlu olacak. Donanımsal açıdan tam uyum sunulacak ancak araçlar hemen bu teknoloji ile gelmeyecek.

Bunun yerine sonradan geliştirilecek olan yazılımlar ile 4.seviye otonom sistemi sunulacak. Bir sonraki nesilde ise bu konuda donanımsal olarak da değişikliklerin yapılması gündemde. Ama nasıl değişikliklerin yapılacağı kısmı hala net değil.

Benzin almak için ayırdığınız sürede şarj olabileceği, en uzun elektrikli otomobil menziline sahip olacağı gibi çok iddialı açıklamaları bulunan Volkswagen Trinity Project serisinin, markanın da en iyi otomobili olarak anılacağı söylendi.

Tabii ki bu iddialar içerisinde ne kadar doğru ya da ne kadarı gerçeğe dönüştürülebilir göreceğiz. Çok ileri bir tarihten söz etmiyoruz. 2026 yılında araçlar karşımıza çıkacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version