Volkswagen Ticari Araçlar, 20-27 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenecek olan 2018 IAA Ticari Araçlar Fuarı‘na yeni nesil elektrikli modelleriyle katılım göstermeye hazırlanıyor. Fuar kapsamında tanıtımı gerçekleştirilecek ana araç ise tamamen elektrikten güç alan yeni I.D. BUZZ CARGO modeli olacak.

15 dakikada yüzde 80 şarj

I.D. BUZZ CARGO modeli isminden de anlaşılacağı üzere yolcu tipi I.D. BUZZ‘ın üzerine inşa edilen, ticari maksatlı bir araç. 800 kilogram yük taşıyabilen ve tam şarjla 550 kilometre mesafe kat edebilen arabada 111 kWh batarya mevcut.

230 V, 16 A girişiyle şarj istasyonuna ihtiyaç duymaksızın şarj olabiliyor. Ancak DC hızlı şarj teknolojisiyle bataryayı 15 dakika gibi kısa bir süre zarfında yüzde 80 oranında doldurabilmek de mümkün.

Deneysel birçok özelliğe sahip

Bu arada Volkswagen mühendisleri konsept model üzerinde birçok deneysel özelliğe yer vermiş durumda. Yan aynaların iptal edilip yerine kameraların takılması, tavan kısmında güneş enerjisi panellerinin kullanılması ve 4. seviye otonom sürüş gibi yenilikçi fonksiyonlar bunların arasında yer alıyor.

Fiyatı ve ne zaman satışa sunulacağı henüz belli olmayan Volkswagen I.D. BUZZ CARGO modelinin geri kalan özellikleri ise şu şekilde sıralanıyor:

  • En fazla 550 kilometre mesafelik menzil desteği
  • 48 kWh ile 111 kWh arası batarya seçenekleri
  • AWD (Dört çeker) seçeneğiyle birlikte 150 kW’lık arka çekiş opsiyonu
  • Maksimum 160 km/s hız
  • 800 kg yük taşıyabilme kapasitesi
  • Tavandaki güneş enerjisi paneliyle günlük 15 km ek menzil kapasitesi
  • 150 kW DC hızlı şarj (111 kWh batarya ile yarım saatte yüzde 80, 48 kWh batarya ile 15 dakikada hızlı şarj)
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version