Birçok araç devi son dönemde logo değişikliklerine adım atmaya başladı. Opel, Kia, Nissan yakın zamanda logosunu değiştiren markalar arasında. Şimdi de Volvo sessiz sedasız yeni logosunu duyurmuş durumda.

Sağlamlığı ile bilinen İsveçli otomobil devi, yeni logosuyla beraber yeni dönüşüm döneminin içerisine de girmiş olacak. Markanın logosunu neden değiştirdiği ise çok net. Son dönemde dijitale yönelim göstermek ve elektrikli araçların yeni nesil vurgusunu yapmak adına logo değişiklikleri yapılmaya başlandı.

Peki yeni Volvo logosunun yapısı nasıl? Eski logoya göre neler değişiyor? En  çok merak edilen de bu logo ne zaman kullanılmaya başlayacak?

Yeni Volvo Logosu ve Yapısı

Bu zamana kadar kullanılan logo, 3D tasarımıyla dikkat çekiyordu. Dış kısımda yer alan metal görünüme karşın iç kısımda ise mavi Volvo yazısı dikkat çekiyordu. Bu eski logo çok uzun zamandır kullanılmış olan logo olarak biliniyordu.

Şimdi ise yeni gelen logo, 2D tasarım yapısına sahip. Çok daha basitleştirilmiş bir yapısı var. Zaten iki logonun karşılaştırmasına baktığınız zaman bu basitleştirilmiş olan logo yapısını anlayacaksınız.

Yeni logoda tamamen siyah bir çerçeve kullanılmış durumda. 2D tasarım yapısında olan çerçeve, yine sağa doğru bakan ok işareti ile tamamlanmış. Bunun dışında iç kısımda ise Volvo yazısının yer aldığını görüyoruz.

Çok daha ince çerçevenin dijital dönüşümü işaret ettiğini net olarak anladığımız logonun, araçlarda ne zaman kullanılacağı ise net değil. Sitede ve kurumsal alanda daha fazla kullanılması beklenen logonun, 2023 yılında araçlarda yer alabileceği belirtiliyor.

Resmi olmamakla beraber eski logonun 2022 yılında gelecek olan araçlarda da kullanılacağı söylenmekte. Ama bunun için de detaylı bir resmi açıklama yapılmasını beklemek lazım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version