Volvo en yeni SUV modelini tanıttı. Volvo XC40’ın tanıtımı İtalya’da gerçekleşti. Milan kentinde görücüye çıkan firmanın en küçük kompakt SUV üyesi, ziyaretçilerden tam not aldı.

Yeni SUV XC40 Tanıtıldı

Volvo’nun yeni SUV modeli tasarımıyla XC90 ve XC60 modellerini anımsatsa da, aradaki farklılıklar dikkatlerden kaçmadı. Boyut olarak çok daha küçük olan yeni XC40, bunun yanında daha yumuşat çizgilere sahip olarak gözlemlendi.

Firma yeni SUV üyesi XC40 için Çin ve Avrupa pazarlarını hedefliyor. bu yeni üyenin satış grafiğinin özellikle Amerika’da yüksek olacağı tahmin ediliyor. Fakat Volvo’nun ABD pazarında gerçekten iyi rakipleri var. Rakipler arasında en iyi isimler ise Audi Q3, Jaguar E-Pace ve BMW X1 olarak göze çarpıyor. Firma XC40 için yıllık 100bn adetlik satış planlıyor. İşler beklendiği gibi ilerlerse bu satış rakamına ulaşmak Volvo için hayal değil.
5 Farklı Motor Seçeneği

Volvo XC40 ürün gamının en küçük üyesi olarak kayda geçerken, 1,5 litrelik 3 silindirli motor bu araçta ilk defa kullanılıyor. XC40’ın 5 motor seçeneği bulunuyor. Motor seçenekleri arasında 2 benzinli, 2 dizel seçeneği de 3 silindirli seçenek yanında tercihlere sunuluyor. Volvo’dan bu araç üzerine beklenen yeni sistem ise hibrid üretim olarak ifade ediliyor. Firmanın önümüzdeki dönemlerde bu üniteyi de araca ekleyeceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Volvo XC40 benzinli seçeneğinde motor gücü 154 beygir ile 224 beygir arasında değişim sergiliyor. Dizel seçeneğin motor gücü ise 148 beygirden başlıyor ve 187 beygire kadar çıkabiliyor.

Avrupa’da 31 Bin 350 Avrodan Satışa Çıkacak

Yeni SUV modeli önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren yola çıkmayı hedeflerken, araç Avrupalı tüketicilerle 31 bin 350 avrodan başlayan fiyatlarla bulaşacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version