Volvo’nun bir alt birimi olan ve sadece kamyon modelleri üretimi gerçekleştiren Volvo Trukcs, tamamen elektrikten güç alan FE Electric modelini görücüye çıkardı. FE Electric, şirketin ilk elektrikli kamyon modeli FL Electric’i tanıtmasından sadece 3 hafta sonra ortaya çıktı.

Yeni Volvo FE Electric daha büyük bir kamyon olmasıyla öne çıkıyor. Daha çok çöp toplama ve ağır şehir içi dağıtım çözümleri için kullanılması planlanan kamyonun toplam yük taşıma kapasitesi, FL Electric’e kıyasla çok daha fazla. Keza yeni modelin motoru daha da güçlü.

Satışlar 2019’da başlıyor

İlk olarak Almanya’nın liman şehri Hamburg’da sıraya giren müşterilere teslim edilecek olan kamyonun 2019 itibariyle satışa sunulacağı belirtildi.

Volvo FE’nin teknik özellikleri belli oldu

Toplamda 27 ton ağırlık taşıma kapasitesine sahip olan yeni Volvo FE’nin teknik detayları da gün yüzüne çıktı. Buna göre tamamen elektrikten güç alan ve şehir içinde dağıtım, çöp toplama ve benzeri işlerde kullanılması planlanan kamyonda iki adet elektrikli motor yer alacak. Toplamda 370 kW maksimum güce ulaşan araçta Volvo’nun iki ileri otomatik şanzımanı kullanılacak.

Sahip olduğu lityum iyon bataryalar sayesinde 200-300 kWh enerji depolayabilen kamyonun menzili ise 200 kilometreye kadar çıkabiliyor.

CCS2 150 kW şarj kablosu ile 1.5 saatte bataryasını tamamen doldurabilen kamyonu düşük enerjili kabloyla şarj etmek ise 10 saat kadar sürebiliyor. Bu süre biraz uzun sayılabilir, ancak destekleyen hızlı şarj kablolarıyla 1.5 saatlik süre kesinlikle ideal.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version