Volvo ilk küçük SUV modeli XC40‘ı Haziran ayında görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Hindistan başta olmak üzere birçok ülkede satışa sunulması planlanan araç, orta seviye XC60 ve üst segment XC90‘la birlikte Volvo’nun SUV model gamına dahil olacak. XC40’ın rakipleri arasında ise BMW X1, Audi Q3 ve Mercedes-Benz GLA gibi modeller yer alıyor.

5 koltuklu XC40’ın önünde yer alan dev ızgaraya tasarımıyla ünlü çizgi film kahramanı Thor’un çekicini anımsatan LED farlar eşlik ediyor. Arka tarafta ise L şeklindeki LED stop lambaları ve ikiz krom egzoz çıkışları mevcut. Bu noktada aracın XC60 ve XC90’a benzediğini söyleyebilmek de mümkün.

Apple CarPlay ve Android Auto desteğine kavuştu

İçeriye geçtiğimizde ise XC40’ta 9 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranlı bir araç içi eğlence sistemi bizleri karşılıyor. Sürücüler, Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip olan bu ekrana telefonu bağlayabilecekler.

Üç kollu çok fonksiyonlu direksiyon, koltuk altı cepleri, kolçağın altındaki ufak depolama alanı gibi tüm detayların düşünüldüğü aracın standart bagaj hacmi 460 litre. Eğer arka koltuklar yatırılırsa hacim 1,336 litreye kadar yükseliyor.

İki motor seçeneğiyle geliyor

Kaputun altında ise Volvo XC40 sahiplerini iki farklı motor seçeneği karşılıyor. D4 XC40’ta 2 litrelik dizel motor 190 beygir güç üretirken, T5 benzinli 2 litrelik motor 247 beygir güç kapasitesiyle öne çıkıyor.

Her iki motor seçeneğinde 8 ileri otomatik şanzıman ve dört çekerin (AWD) standart olduğunu da belirtmekte fayda var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version