İlk kez Cenevre‘de işareti verilen konsept modelini New York Uluslararası Otomobil Fuarı‘na taşıyan Volkswagen, yeni SUV ve kamyonet modellerinden oluşan Cross Sport konseptini tanıttı. Atlas Tanoak kamyonet ve onun kuzeni Cross Sport SUV modellerinde kullanılan LED ızgaralar kesinlikle harika gözüküyor.

Kamyonetin arka kapağına kadar uzanan LED arka stop lambaları da konsept modeline şıklık katan detaylar arasında yer alıyor. Öyle ki bu tasarım araçlara Blade Runner‘den fırlamış hissini veriyor.

Moturu yabana atılmamalı

Ancak bu konsept modelin parlayan dış tasarımı, kaputun altında yer alan motorun yabana atılmasına yol açmamalı. Cross Sport konsept modelinde kullanılan 276 beygirlik 3.6 litrelik V6 motor, üretim bandından inen Atlas’ın güç ünitesiyle aynı.

Üstelik konsept modelinde ön ve arkada bir çift elektrikli motor da tercih edilmiş. Volkswagen plug-in hibrid güç ünitesi sayesinde aracın 355 beygir güce ulaştığını belirtiyor. Ayrıca tamamen elektrikli motor ile 141 kilometre mesafe kat edebilmek de mümkün.

Cross Sport’un ilk kez ABD’de 2019 yılından itibaren satışa sunulacağı açıklandı.

Atlas Tanoak üretilmeyecek!

Ancak Atlas Tanoak modeli için aynı şeyi söyleyebilmek mümkün değil. Volkswagen bu konsept aracını üretim hattına sokmak için hiçbir planı olmadığını açıkladı. Ancak hatırlanacağı üzere I.D. Buzz isimli minibüs modeli için de aynı şey söylenmişti, şimdilerdeyse aracın 2022’den itibaren üretileceği konuşuluyor.

Kim bilir, Atlas Tanoak için de benzer bir durum geçerli olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version