Volkswagen yeni nesil Golf GTI modelinin güç ünitesinde son dakika değişikliğine giderek hibrid motor geliştirme planından vazgeçtiğini duyurdu. “Hot hatch” kategorisindeki en güçlü oyuncular arasında yer alan sekizinci nesil Golf GTI’ın 2020 yılının ilk günlerinde resmî çıkışını gerçekleştirmesi bekleniyor.

Bugüne dek arabanın elektrikli ikinci bir motora sahip olacağına yönelik iddialar gündemden hiç eksik olmadı. Hibrid Golf GTI’in VW bünyesindeki ID modellerine eşlik edeceği konuşuluyordu. Malum, Golf’e benzeyen en yakın ID Neo var. Elektrikli bu hatchback modelinin yanı sıra ID Buzz elektrikli minibüs de VW bünyesindeki yerini almaya hazırlanıyor.

Beklentilerin tam tersi çıktı

Golf GTI’in da ID ailesindeki performans odaklı model eksikliğini kapatması bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı ve bu karardan vazgeçen Alman otomobil üreticisi Golf GTI’in geleneksel içten yanmalı motorla tanıtılmasına karar verdi.

Elde ettiğimiz bilgiler yolun başındayken Volkswagen’in hibrid Golf GTI’da 2.0 litrelik benzinli motora 48V elektrikli mimariye sahip bir elektrik motorunu konumlandırma planı olduğunu gösteriyor. Son tahlilde plug-in hibrid kategorisine dahil olması hedeflenen aracın frene basıldığında kendi kendini şarj etmesi de söz konusuydu. Ancak geçen sene Ekim ayında bu fikir rafa kaldırıldı ve Golf GTI’in hibrid olması planı tamamen askıya alındı.

İçten yanmalı motor kullanılacak

2.0 litrelik turboşarjlı motorun bulunacağı yeni Golf GTI’ın 0’dan 100 km/s hıza 6 saniyenin altında çıkacağı ve 252 ila 286 beygirlik iki farklı varyasyonla satışa sunulacağı belirtiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version