Volkswagen yeni nesil elektrikli crossover modeli 2021 ID.4’ün 1st Edition isimli özel versiyonu için tüm stokları eritti. Tamamen elektrikle çalışan yeni crossover için kelimenin tam manasıyla rezervasyon sistemine akın eden ABD’li müşteriler sadece 8 saat içerisinde stokları eritti.

23 Eylül tarihinde rezervasyon kabul etmeye başlayan VW, 8 saat gibi kısa bir süre zarfında tüm araçların satılmasının bir rekor olduğunu doğruladı.

1st Edition VW’nin an itibariyle ID.4 için sunduğu en pahalı donanım paketi olma özelliğine sahip. Tabii burada bir rekordan bahsediyoruz ama önemli olan kaç tane 1st Edition modeli stoğu olduğu. Bu konuya ilişkin VW cephesinden herhangi bir açıklama gelmiş değil, ancak beklentiler hiçbir zaman çok fazla aracın ABD’ye ihraç edilmeyeceği yönündeydi.

Bu arada Volkswagen’in niyeti ABD’nin elektrikli otomobil kullanım oranı yüksek şehirlerine öncelik tanımak. Bu doğrultuda aralarında Kaliforniya ve Colorado’nun yanı sıra Connecticut, Maine, Maryland, Massachusetts, New Jersey, New York, Oregon, Rhode Island, Vermont ve Washington gibi eyaletlerin bulunduğu bazı bölgelere Avrupa’dan daha fazla araç ihraç edilecek.

2021 ID.4 1st Edition modeli için biçilen fiyat 43 bin 995 dolar. ID.4 Pro paketi baz alınarak geliştirilen modelde tek elektrikli motor yer alıyor ve üretilen 201 beygirlik güç sadece arka tekerleklere aktarılıyor. Menzil değeri EPA test döngüsüne göre 400 kilometre olarak açıklandı. Ayrıca arabada 82 kWh değerinde bir batarya bileşeni bulunduğunu da belirtmiş olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version