Alman otomotiv devi Volkswagen son yıllarda en çok merak ve heyecan uyandıran modellerinden biri olan, tamamen elektrikli ID.4 crossover ile ilgili yeni bir video daha paylaştı. Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz videoda aracın hızlı şarj yeteneklerine vurgu yapılıyor.

Yeni nesil MEB platformu üzerine yükseleceğini öğrendiğimiz arabanın yıl sonuna kadar Avrupa ve ABD başta olmak üzere VW’nin güçlü olduğu pazarlarda satışa sunulması bekleniyor.

Tabii ID.4 modeli MEB platformunu kullanan ilk VW modeli değil. Ondan önce hatchback formundaki ID.3 görücüye çıkmıştı. Tamamen elektrikten güç alacak crossover modeli ise 5 koltuğa ev sahipliği yapacak. Tam dolu batarya ile 500 kilometre kadar mesafe kat edebileceği bilgisi de öğrendiklerimiz arasında yer alıyor. Bu menzil değeri hiç de fena sayılmaz. Özellikle aracın çok hızlı şarj olduğunu hesaba katarsak.

Volkswagen’in ilginç bir şekilde ID.4 modelinin final tasarımını biz izleyicilere göstermekten kaçınması ilginç. İlginç, çünkü halihazırda araba Almanya’daki Zwickau fabrikasında üretime girdi bile. Hatta Tesla’nın rezervasyon sitesinden çok daha kullanışlı ve görsel yönü güçlü bir web sitesi hayata geçirilmişti. Buna rağmen VW videoda aracı ağır kamuflajlı şekilde göstermekle yetinmiş.

VW ABD’nin resmî Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda ise “Milyonerler için değil, milyonlar için elektrikli otomobil” sloganı paylaşılmış. Bakalım, gerçekten de beklendiği ve vaat edildiği gibi uygun fiyatlı bir elektrikli karşımıza çıkacak mı?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version