Yeni kasa 2021 Honda Civic modelinin Türkiye satışları yakında başlıyor. Araçların Türkiye fiyatları da kısa süre önce açıklandı. Bu fiyatlar bir yana söz konusu serinin 13 Kasım tarihinde de satışa çıkacağı duyuruldu.

Tüm bu bilgilerle beraber aracın ülkemizde hangi motor seçenekleriyle beraber satılacağı da merak edilmeye başlandı. Honda bu konuda çok büyük bir değişikliğe gitmedi. Ama şu var ki artık üretim Türkiye içerisinde olmadığı için özellikle LPG kullanılan modellerde farklılıklar olduğunun da altını çizmek gerekiyor.

2021 Honda Civic Hangi Motor Seçenekleriyle Alınabilecek?

Aracın fiyat sayfasına baktığımız zaman iki motor seçeneğinin olacağını görüyoruz. Bu motor seçenekleri içerisinde birinci sırada 1.5L VTEC Turbo ECO serisi yer alıyor. Eski serilerden de hatırladığımız motor, LPG ile gelen motor. Ailenin en uygun fiyatlı motoru da bu seçenekle beraber karşımıza çıkıyor.

Söz konusu motor seçeneğinde sonradan montaj edilen BCR LPG sistemi yer alıyor. Bu versiyonda sunulan motor özelliklerinden de söz edelim.

1.5L VTEC Turbo ECO motor seçeneğinde, 129-130 beygir civarlarında bir beygir gücü olduğunu görüyoruz. Bunun yanında 180 Nm tork değeri de aracı yine Civic için standart olan performans sınıfına taşıyor.

LPG olan versiyonda yer alan motor daha mütevazi olan motor. Diğer seçenek ise 1.5L VTEC Turbo benzinli standart motoru. Bu motor seçeneğinde de 182 beygirlik bir güç değeri görüyoruz. açıkçası performans konusunda bir hayli ön planda olan bir motordan söz ediyoruz. Tork değeri de çok yükseliyor. Tork değeri de 240 Nm tork olarak belirlenmiş durumda.

Daha iyi hızlanma süresine sahip olan bu motor seçeneğinde 100 km hıza ulaşmak için 8.1 saniye yeterli oluyor. LPG kullanılan motorda bu süre 10 saniyenin üzerine çıkıyor. Tabii ki ona göre de hem fiyat farkı var hem de yakıt tasarrufu konusu var.

Yeni Civic için durum bu. Yeni Honda Civic için fiyatların 374 bin TL civarından başladığını da bir kez daha hatırlatalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version