Henüz yeni girdiğimiz 2020 yılı içerisinde şimdiye dek VW Golf 8 ve Skoda Octavia’nın çıkışına şahit olduk. Ocak ayının sonlarında ise Seat Leon 4 kamuoyunun beğenisine sunulmuştu. Hatta bu model Volkswagen Grubu’nun bünyesinden çıkan en dikkat çekici kompakt hatchback modellerinden birisi olarak gösterilmişti.

Mart ayının ilk günlerinde nihayet Audi’nin A3 Sportback modelini Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtmasına şahit olacağız. Ancak bu modelin kuzeni sayılabilecek S3’ün çıkışı için Mart’a kadar beklememize gerek kalmadı.

Almanya’nın Ingolstadt şehrinde faaliyet gösteren Audi, henüz tam manasıyla S3 Sportback’i tanıtmış değil. Ancak Portekiz’e bağlı Azorlar adalarında gerçekleştirilen basına özel gösterimde aracın seri üretim öncesi modeli tanıtıldı. Neyse ki Motor1’in de muhabirleri bu etkinliğe katıldı ve aracın fotoğraflarının yanı sıra teknik özellik listesini de edinmiş oldu.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Audi S3 Sportback modelinde turboşarjlı 2.0 litrelik benzinli bir motor kullanılmış. TFSI teknolojisine sahip bu motorun en fazla 306 beygir güç üretebileceği belirtiliyor. Bu, mevcut modele kıyasla 10 beygir daha fazla güç anlamına geliyor.

Muadili sayılabilecek Mercedes-AMG A35 ve BMW M135i gibi araçlara göre Audi’nin S3’te Quattro isimli sürekli dört çeker teknolojisini kullanıyor olması, hanesine artı puan olarak yansıyor. Audi Sport markasını taşıyan tüm araçlarda bu standart zaten.

Balanced, Dynamic ve Comfort olmak üzere 3 farklı paket seçeneğiyle satışa sunulacak olan arabada sadece S3’e özel üretilmiş Bridgestone marka lastiklerin kullanıldığını da belirtmiş olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version