Üçüncü jenerasyon Toyota Auris‘in 2019’un ilk günlerinde satışa çıktığında Corolla adını taşıyacağı bilgisi paylaşıldı. Henüz Türkiye fiyatı belli olmayan arabanın İngiltere genelindeki tavsiye edilen satış fiyatı da açıklandı: 21 bin Sterlin. Yani yaklaşık 170 bin Türk Lirası.

Toyota’nın şu aşamada Corolla markasını neden geri getirdiği bilinmiyor. Ancak görünüşe göre 2019 yılında Auris model isminin kullanımı tüm dünya pazarlarında askıya alınacak. Bu da ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı‘nda tanıtımı gerçekleştirilen yeni nesil Auris’in Corolla adıyla yeniden markalaştırılacağı anlamına geliyor.

Toyota Motor Avrupa’nın Başkanı Dr Johan van Zyl, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Henüz yola çıkmamış olan C segmentindeki yeni hatchback ve wagon modelimizin ismini Corolla olarak yenilemekten memnuniyet duyuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere’de üretilecek

Yeni Corolla, İngiltere’nin Derbyshire şehrine bağlı Burnaston fabrikasında üretilen Auris’in yerini alacak. Prius ve C-HR modelleriyle aynı mekanik platform üzerine inşa edileceği öğrenilen arabanın çeşitli motor seçenekleri de mevcut olacak. Tamamen sıfırdan geliştirilen 2.0 benzinli hibrid modelin yanı sıra 1.2 benzinli motor tercihi de müşterilere bırakılacak.

Bu arada dizel motor seçeneğinin tamamen iptal edildiğini de belirtmiş olalım. Bunun yerine mevcut Auris’lerde sunulan 1.8 litrelik benzinli hibrid motorun tercih edilebileceği açıklandı.

Daha iyi yol tutuşu, daha fazla konfor

Toyota, 2019 model Corolla ile daha keskin sürüş dinamikleri ve daha fazla konfor vaat ediyor. Çok bağlantılı yeni süspansiyon takımı ve son çıkan CVT şanzıman ile düşük hızlarda daha az yakıt sarfiyatı da aracın avantajları arasında yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version