Elektrikli otomobil pazarı her geçen gün büyüyor ve bu büyümede Tesla‘nın katkısı çok fazla. Bu noktada cesur adımlar atan Tesla, 2003 yılında kurulmasının ardından Roadster ile seri üretime ilk adımı atan marka, 2012’de üretimine başladığı Model S ile başarılı bir satış grafiği çizdi. Ardından Model X ile ilk crossoverını üreten Amerikan markası, orta sınıfta yer alan Model 3’ü de geçtiğimiz yıl pazara sundu.

Tesla “Model Y” ile Yeni Bir Sınıfa Giriş Yapıyor!

Tesla’nın yeni crossoverı olan Model Y, Model 3 aynı platforma sahip. Yeni crossoverın ön bölümü Model 3’ü andırırken arkasında ise Model X’ten izler görmek mümkün. Kısaca Tesla’nın tasarım dilini taşıyan Model Y, sınıfının en güvenli aracı olmayı hedefliyor ve bunun için karoserinde bol miktarda sert çelik alaşımlı darbe koruma alanlarına yer verilmiş.

Arkadan itişli veya 4 tekerlekten çekişli versiyonlara sahip olan Model Y’de standart veya uzun menzil seçenekleri de yer alıyor.

Arkadan itişli standart Model Y 370 km yol giderken uzun menzil seçeneği 480 km menzil sunacak. Çift motorlu AWD yani 4×4 seçeneği ise 450 km menzile sahip. Model Y AWD’nin performans seçeneği 240 km/s maksimum hıza ulaşırken 3,5 saniyede 0’dan 100 km/s’ye hızlanıyor.

Bataryaların araç zemininde yer almasıyla elde edilen düşük ağırlık merkezi sayesinde sürüş güvenliğinde ve sürüş keyfinde çok iddialı olan Model Y’de bulunan radar 160 metreye kadar yolu tarayabiliyor.

360 derece dönebilen kameralar ve 12 adet sensör de mevcut.

Kokpiti platform kardeşi Model 3’ten alınan Model Y’de devasa ekran otomobilin kumanda merkeziyken ilerleyen dönemde otomobilde 7 koltuk opsiyonu da sunulacak.

Tesla Model Y Ne Zaman Yollara Çıkacak?

Tesla Model Y, 2020 sonbaharından itibaren güçlü ve uzun menzilli versiyonlarla yollara çıkacak. Baz versiyon içinse 2021 ilkbaharını beklemek gerekecek.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version