Kod adı G20 olan 2019 model BMW 3 Serisi, Alman otomobil devinin bugüne dek defalarca ödül alan ve çok satan serisinin yedinci jenerasyon araçlarını bünyesinde barındırmaya hazırlanıyor.

Bu yıl düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı‘nda görmeyi umduğumuz yeni sedan modelinin tamamen yeni bir platform üzerine inşa edilmesi bekleniyor. Öyle ki yeni 3 serisi araçların iç döşemelerinden tutun, motor seçeneklerine kadar her şeyin baştan aşağıya yenileneceğine dair kuvvetli bir beklenti söz konusu. 

3 serisine yeni soluk!

Daha düşük emisyona sahip güçlü motorların yanı sıra iki yeni M Performance aracının da 3 serisine dahil olacağı tahmin ediliyor. Halihazırda satışı devam eden 340i modelinin yerini alması beklenen M340i ve M430d modelleriyle standart M3 modellerine yeni bir soluk kazandırılması hedefler arasında.

Yukarıda yer alan casus fotoğrafları, 5 ve 7 serisinde olduğu gibi yeni 3 serisinin de daha iyi bir iç dizayna sahip olacağına işaret ediyor. CLAR mimarisi üzerine inşa edilecek olan 3 Serisi modeller artık daha geniş ve uzun olacak. Teker aralıkları açılan modeller Mercedes Benz’in C Class modellerine benzer ölçülere kavuşacak. Magnezyum ve dayanıklı çelikten imal edilen dış kasanın aracın ağırlığını azaltmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Seneye satışa çıkacak

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek olan otomobil fuarına katılması beklenen BMW 3 Serisi araçlar, 2019’un Mart ayına doğru yetkili BMW satış noktalarındaki yerini almaya hazırlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version